MINISTARSTVO PROSVETE: 1. avgusta počinje plaćena praksa u državnim organima i javnim službama za najbolje studente

15:28

26.07.2023

Podeli vest:

Freepik

Najbolji studenti državnih fakulteta će od utorka, 1. avgusta, obavljati plaćenu praksu u državnim organima, organima autonomnih pokrajina i jedinica lokalne samouprave, kao i javnim službama, kroz projekat „Moja prva praksa“.

Kako je navedeno na sajtu Ministarstva prosvete, studenti sami odlučuju u kojim državnim organima žele da obavljaju praksu, koja će trajati tri meseca, odnosno do kraja oktobra.

Naknada za obavljanje studentske prakse iznosi od 15.000 dinara mesečno, u koju nisu uračunati porez i pripadajući doprinosi za obavezno socijalno osiguranje, na osnovu potpisanog ugovora o obavljanju studentske prakse.

Projekat „Moja prva praksa“ zajedno sprovode Ministarstvo prosvete, Ministarstvo finansija, Studentska konferencija univerziteta Srbije i Centar za edukaciju i razvoj omladine Beograda drugu godinu za redom, a pokrenut je nakon intenzivnih razgovora sa predstavnicima studenata i studentskih organizacija.

Cilj projekta je podrška i pomoć najboljim studentima u njihovom profesionalnom usavršavanju i sticanju radnog iskustva i praktičnog znanja, a što će im kasnije značiti u pronalasku zaposlenja.

(Pančevac/Tanjug)

NOVIH 25 NASTAVNIKA U NAREDNOJ ŠKOLSKOJ GODINI: Dopunske škole u inostranstvu dobijaju „pojačanje“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.