ČUVA TRADICIJU HEKALANJA Eva Tot iz Debeljače spojila korist i zadovoljstvo

09:59

22.08.2023

Podeli vest:

G.J.

Eva Tot iz Debeljače sa 16 godina iz radoznalosti je naučila da hekla. Svidelo joj se kako veštim rukama može da stvori različite stolnjake. Njena kreativnost doprinela je da bude sve bolja i da svoj hobi pretvori u posao i ona sad heklanjem stvara i različite odevne predmete koji su veoma vredni i cenjeni, ali i edukativne igračke za decu koje su veoma korisne mališanima:

„Na početku je bilo mnogo teže, jer konac nije mogao da se nabavi u Debeljači, već sam se snalazila na razne načine. Od debelog konca u raznim bojama pravim edukativne igračke za decu koje razvijaju njihovu inteligenciju, maštovitost i koncentraciju. Tražene su na tržištu, jer malo ko ih pravi“, kaže Eva.

G.J.

Ova kreativna žena kaže da heklanje i nju smiruje i da joj je veoma zanimljivo i izazovno što svojim rukama stvara uvek nešto novo:

G.J

„Najviše mi se sviđa što prilikom heklanja ima mnogo brojanja, a ja volim matematiku. Sve to me jako opušta, nije ništa teško i svako ovo može da nauči, ali mora biti uporan kao i u svakom poslu. Heklica se ubacuje kroz omče i provlači se konac. Sve to ide veoma brzo kada se savlada i stekne neophodna praksa, a tad već se može uočiti i kakva je zategnutost konca od kojeg zavisi kakav će nam rad na kraju biti“, ističe Eva.

Eva se i dalje trudi da napreduje u svom poslu, a nesebično svoje znanje prenosi i na mlađe generacije. Edukaciju vrši preko interneta i kako kaže za nedelju dana može obučiti svakog ko je zainteresovan da savlada osnovne tehnike heklanja. Ona na ovaj način želi da očuva lepu tradiciju u svom selu, ali i da pruži mogućnost ljudima da dodatno zarade novac od svog hobija.

(Pančevac/G.J)

VELIKI BROJ SUGRAĐANA POSETIO MEMORIJALNU IZLOŽBU U ČAST SLIKARA SAŠE ALIMPIĆA Prijatelji, porodica i poštovaoci oživeli sećanje na umetika!

U OMOLJICI PRAVE HLEB KOJI SE SMEJE NA MESEC: Recept je dobro čuvana tajna! Kada ljudi čuju da imamo cipovku, pale auto i dolaze po nju bez obzira gde se nalaze FOTO i VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.