PATRIJARH RAZGOVARAO SA FERGUSONOM Očuvanju mira ne doprinose neutemeljene izjave koje su o SPC dali neki britanski političari

21:25

25.08.2023

Podeli vest:

printscreen/ig

Patrijarh Porfirije razgovarao je danas u Patrijaršijskom dvoru sa novoimenovanim ambasadorom Velike Britanije u Beogradu Edvardom Fergusonom o posvećenosti Srpske pravoslavne crkve očuvanju mira među svim narodima posebno u Bosni i Hercegovini i na Kosovu i Metohiji, ali i stavovima pojedinih britanskih političara o SPC.

U razgovoru sa ambasadorom, kojem je poželeo uspeh u radu na unapređenju odnosa Srbije i Velike Britanije, kao i dva naroda u celini, patrijarh Porfirije je naglasio „da očuvanju mira ne doprinose neutemeljene izjave koje su o SPC dale određene ličnosti iz političkog života Velike Britanije“.

Patrijarh je susret sa Fergusonom iskoristio da ponovi svima dobro poznati stav SPC da na Kosovu i Metohiji ima dovoljno mesta za život i Srba i Albanaca, ali da su KiM neodvojivi deo države Srbije i imaju nemerljivi duhovno-istorijski značaj za pravoslavni srpski narod, prenosi Tanjug.

Ambasador Ferguson je govorio o stavovima Velike Brtainije u vezi sa različitim aktuelnim pitanjima, navodi se u saopštenju SPC i dodaje da je patriharh kao uspomenu primio poklon ambasadora Fergusona, zajedničku fotografiju sa kraljem Čarlsom III nastalu 2016. godine, u manastiru Kovilju.

(Pančevac/Tanjug)

BRNABIĆ: Usvajanje rezolucije u UN na predlog Srbije veliki diplomatski uspeh

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.