SVETSKO PRVENSTVO U VESLANJU: Srpski dovajc i dubl skul ispali iz borbe za medalje

08:43

07.09.2023

Podeli vest:

VSS

Muške posade dvojca i dubl skula veslačke reprezentacije Srbije nisu se kvlaifikovale u polufinale šampionata u četvrtfinalnim trkama Svetskog prvenstva na Savskom jezeru.

Dvojac u sastavu Miloš Vasić i Martin Mačković ostao je bez polufinala i ispao je iz borbe za medalje na takmičenju na Svetskom prvenstvu 2023. Srpska posada je od početka četvrtfinalne trke bila u zaostatku, a na polovini staze bila je četvrta, iza čamaca Švajcarske, Italije i Republike Irske. U nastavku su naši veslači pali na petu poziciju, na kojoj su i okončali trku (7:40.66).

U kvalifikacionoj trci koja je prethodila četvrtfinalu, srpski dvojac bio je drugi sa vremenom 6:25.32, iza australijske posade (6:22.45). Martin Mačković i Miloš Vasić veslali su tada u petoj, poslednjoj kvalifikacionoj trci, a iz svake su u narednu fazu prošla po četiri čamca. Osim njih, u ovoj grupi su bili i takmičari iz Australije, Turske, Francuske i Hrvatske. U ovoj disciplini će plasman na Olimpijske igre da obezbedi 11 najboljih posada sa Svetskog prvenstva u Beogradu.

Posada dubl skula u sastavu Aleksandar Beđik i Aleksandar Filipović zauzeo je šesto mesto (07:03.01) u svojoj četvrtfinalnoj grupi, iza posada Hrvatske, Kine, Francuske, Švedske i Australije. Pobednici njihove grupe bili su braća Sinković iz Hrvatske (06:42.38), koja od početka trke nisu ispuštala prvo mesto.

VSS

Put do četvrtfinala, naš dubl skul „prokrčio“ je u kvalifikacionoj trci kada je stazu preveslao za 6:15:68, što je bilo četvrto vreme u kvalifikacionoj grupi. Odmerili su tada snage sa reprezentativcima Ukrajine, Urugvaja, Španije, Rumunije i Nemačke.

Kao i u disciplini dvojac, najboljih 11 dubl skul posada sa Svetskog prvenstva u Beogradu dobijaju vize za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Svetsko prvenstvo u veslanju 2023.
Ovogodišnje Svetsko prvenstvo, najveće je veslačko takmičenje od Olimpijskih igara koje su 2020. godine održane u Tokiju. Za sedam dana, koliko će trajati takmičenja, Beograd će ugostiti više od 1.000 takmičara iz 72 zemlje. Osim za medalje, veslači će se na 51. Svetskom prvenstvu u veslanju boriti i za plasman na Olimpijske igre koje se sledeće godine održavaju u Parizu.

SRPSKI SKIFISTI PLASIRALI SE U POLUFINALE SVETSKOG PRVENSTVA U VESLANJU Jovana Arsić i Nikolaj Pimenov u petak se bore za ulazak u finale

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.