GAŠIĆ SE SASTAO SA ČEN VENĆINOM: Razgovori o unapređenju saradnje u oblasti javne bezbednosti

17:38

27.09.2023

Podeli vest:

Printscreen

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas sa članom Politbiroa i sekretarom Komisije za političke i pravne poslove Komunističke partije Narodne Republike Kine Čen Venćinom sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti javne bezbednosti.

Ministar Gašić zahvalio se na principijelnoj podršci Kine u multilateralnim organizacijama, posebno u Interpolu, kao i na razumevanju srpskih stavova i sveobuhvatnoj podršci teritorijalnom integritetu Republike Srbije.

Ministar se posebno zahvalio Kini na tome što Srbiju gleda kao svog ravnopravnog partnera.

Čen Venćin je istakao važnost prijateljstva dve države koje je na istorijskom vrhuncu, a koje se temelji na iskrenom prijateljstvu i uzajamnom poštovanju dva predsednika, Si Đinpinga i Aleksandra Vučića.

Gašić i Venćin složili su se da će predstojeće zajedničke policijske patrole dodatno ojačati saradnju i podići nivo bezbednosti kineskih turista, za koje se očekuje da će ih biti sve više, kako u evropskim zemljama tako i u Srbiji.

Na mestu nekadašnje kineske ambasade u Beogradu, ministar Gašić i Venćin položili su vence na spomen-ploču državljanima Kine poginulima tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

(Pančevac/Telegraf.rs)

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.