PETKOVIĆ: Svečlja nastavlja sa lažima u nameri da Beograd optuži za događaje u Banjskoj

17:52

27.09.2023

Podeli vest:

printscreen/youtube/RTS

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, oglasio se novim saopštenjem o Dželjalju Svečlji, koji je nastavio sa svojom kampanjom najstrašnijih laži na račun Beograda.

Saopštenje direktora Kancelarije za KiM prenosimo u celosti:

„Kurtijev ekstremista Dželjalj Svečlja nastavio je danas sa gnusnim lažima sa kojima ne prestaje od trenutka tragičnih događaja u Banjskoj a sve sa namerom da Beograd optuži za navodnu umešanost u ta dešavanja koja je svojom antisrpskom politikom proizveo Aljbin Kurti.

Naime, laž je da je papir koji je Svečlja danas objavio nekakav dokaz o umešanosti Vojske Srbije u događaje iz Banjske. To nije papir ni o kakvoj primopredaji oružanog sredstva, kako to obamnjuje Svečlja, već je reč o običnom tehničkom listu koji ide uz svako oružano sredstvo i koji se zvanično zove “lista pakovanja”. Ona isključivo sadrži nomenklaturni broj i vrstu sredstva i nije nikakav revers o zaduženju sredstva.

Isto je tako Svečlja lagao za preminulog Srbina u Novom Pazaru, lagao je da je Milan Radoičić smešten na VMA, lagao je da je u Banjskoj zaplenio navodno vozilo Žandarmerije, a reč je o vozilu za koje postoje informacije da je uvezeno iz Hrvatske i da nema nikave veze ni sa srpskom Vojskom ni policijom.

Ni tu mu nije bilo dosta pa već četvrti dan nastavlja da laže kako su u događajima u selu Banjska učestvovali Srbi iz centralne Srbije što je potpuna neistina.

Zato Svečlja, prestani sa lažima!“, poručio je Petković.

BANJSKA ODBLOKIRANA NAKON ČETIRI DANA! Četvorica uhapšenih Srba oslobođena zbog nedostatka dokaza U SRPSKIM SREDINAMA TRODNEVNA ŽALOST

(Pančevac/Novosti)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.