GRENEL Greška Stejt departmenta o gomilanju srpske vojske napravila haos! Džon Kirbi nije koristio najnovije informacije

13:31

03.10.2023

Podeli vest:

Printscreen/YT

Bivši izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel objasnio kako je zvanični Vašington zapravo pogrešio u vezi „nagomilavanja“ srpske vojske.

Grenel je objavio danas da, na osnovu informacija koje je dobio iz Stejt departmenta, koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost SAD Džon Kirbi nije koristio najnovije informacije o broju pripadnika srpskih snaga na administrativnoj liniji sa KiM.

Dakle, Kirbi je, kako navodi Grenel, pogrešno rekao da je došlo do „nagomilanja“ snaga u trenutku kada je u toku bilo njihovo povlačenje.

„Karijerna službenica Stejt departmenta mi je rekla da Kirbi nije koristio najnovije informacije o broju srpskih trupa na granici kada je pogrešno rekao da je došlo do „nagomilavanja“ snaga u trenutku kada je u toku bilo njihovo povlačenje“, napisao je Grenel na društvenoj mreži X (Tviter).

Kako je naveo, ta službenica je dodala da su stručnjaci za Balkan u Stejt departmentu pokušali da pronađu kolege iz Saveta za nacionalnu bezbednost koji su dovoljno zainteresovani da odvoje vreme i u potpunosti razumeju detalje.

Podsetimo, to pitanje je bilo postavljeno i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sinoć, tokom intervjua na CNN-u sa američkom novinarkom Kristijan Amanpur. Takođe, i ministar odbrane Srbije i načelnik Generalšatab Vojske Srbije održali su povodom toga vanrednu konferenciju za medije na kojoj su demantovali da Srbija gomila trupe na administrativnoj liniji.

(Pančevac/B92)

ODBRANIĆU SRBIJU MAKAR BIO JEDINI Predsednik Vučić poslao snažnu poruku građanima! FOTO

SPECIJALCI tzv. KOSOVSKE POLICIJE UPALI U BANJSKU Sa psima pretražuju teren. Euleks samo posmatra

VUČIĆ U ĆIRILICI: Ja neću da učestvujem u hajci protiv srpskih momaka. Oni nisu zli, niti teroristi, već je doteralo cara do duvara

NIŠTA NISAM KRIO, MORAM DA POŠTUJEM SRPSKI USTAV Vučić: Hteli smo da implementiramo sve što smo se dogovorili, ali Priština to nije htela!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.