VRŠAC SE PRIPREMA ZA DANE DŽEZA, ROKA I BLUZA: 18. Internacionalni festival „Džeztronik“ od 5. do 9. oktobra

18:35

04.10.2023

Podeli vest:

Printscreen/E Vršac

U periodu od 5. do 9. oktobra, Vršac će odjekivati zvukom džeza, roka i bluza jer počinje osamnaesti internacionalni festival Džeztronik. Organizovano od strane Udruženja ljubitelja džeza i elektronike, festival će okupiti najtalentovanije muzičare sa naših prostora i predstaviti širok spektar muzičkih žanrova.

E Vršac

Najavi festivala, pored predstavnika medija, prisustvovali su Tatjana Gerdec Mrđa, Aleksandar Avramesku, Tamara Tamči Toskić, a ispred Grada Vršca obratio se član Gradskog Veća, dr Trajan Kačina.

Organizatori su detaljno predstavili program, kako glavnih događaja tako i pratećih aktivnosti, a dr Kačina je napomenuo da Grad Vršac stoji iza ovog Festivala od samog osnivanja i da će se podrška nastaviti i u budućnosti.

Ovogodišnje izdanje festivala donosi impresivan repertoar umetnika među kojima se ističu Jelena Jovović i „Shoomagnions“, Renato Chicco Trio, DjIke, mladi bend Funk Shui iz Severne Makedonije, Raw Hide Blues Band, Pera Joe i Neša Texas Flood, kao i Vasil Hadžimanov Band.

Festival će početi 5. oktobra promocijom udžbenika „Uvod u džez solfeđo“ autorke Tatjane Gerdec Mrđe, nakon čega će Muzička škola „Josif Marinković“ i Muzička škola Stanković održati koncerte.

Svi programi će se održavati u Kongresnoj dvorani Centra „Milenijum“ i Studiju Centra „Milenijum“, a ulaz je besplatan za sve posetioce.

Grad Vršac, dugogodišnji pokrovitelj festivala, podržava ovu manifestaciju koja ne samo što spaja ljude kroz muziku, već i promoviše bogatstvo džeza, roka i bluza. Organizatori pozivaju ljubitelje dobre muzike da se pridruže i uživaju u pet dana nezaboravnih nastupa i festivalske atmosfere.

(Pančevac)

UZBUDLJIVI GRADOVI: PANČEVO, VRŠAC, BELA CRKVA Otvaranje izložbe 12. oktobra u Narodnom muzeju Pančevo

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.