MALO RUMUNSKIH, MALO SRPSKIH NARODNIH IGARA I NOŠNJE 11. manifestacija Dunje i jesenji plodovi održana u Vladimirovcu FOTO

18:07

11.10.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

Opština Alibunar i Vladimirovac bili su domaćini 11. manifestacije „Dunje i jesenji plodovi“.

Manifestaciju je otvorila Zorana Bratić, predsednica opštine Alibunar koja je istakla da je ovo veliki dan za Vladimirovac i Udruženje žena „Vredne ruke Banata“ koje su ugostile kako udruženja iz Srbije, tako i iz susedne bratske Rumunije.

S obzirom da u opštini Alibunar živi najviše Rumuna u Srbiji razumljivo je da postoji zajednička saradnja. Nedavno je opština Alibunar potpisala sporazum sa rumunskom opštinom Nova Moldova, a na pomolu je sklapanje novog prijateljstva,rekao je Zorana Bratić, predsednica opštine Alibunar.

printscreen/RTV Pančevo

– Prvi put sam u Vladimirovcu. Došli smo na poziv opštine Alibunar kako bi se upoznali i uspostavili saradnju između lokalnih uprava. Oduševljen sam ovom manifestacijom rekao je Petre Gađo, predsednik opštine Veliki Žam, Rumunija.

Gostima je dobrodošlicu poželela ispred Udruženja žena „Vredne ruke Banata“ Viktorija Sekešan koja kaže da ta jesenja manifestacija raste iz godine u godinu. Zadovoljna je što se prijavilo16 udruženja.

– Obišli smo štandove i sami se uverili da je veoma teško među svim tim kolačima i pitama izabrati one najbolje. Privukao nas je slatki štand žena iz Srpskog Semertona u Rumuniji, rekla je Viktorija Sekešan, predsednica Udruženja žena „Vredne ruke Banata“ Vladimirovac.

– Ako vas put nanese prema Vršcu obavezno posetite Guduricu koja je bogata različitostima. Žene iz tog mesta prvi put su u Vladimirovcu,rekla je Slavica Mitrović, predsednica Udruženja žena “Mladost“ Čestereg.

Veliki broj posetilaca i obećanje da će naredne godine manifestacija biti održana na većem prostoru. I verujte na reč vašem reporteru – ništa ukusnije, ni slađe od banatskog špajza. Ništa mirisnije od dunje na ormanu,rekla je Silvana Peretič, predsednica Udruženja Bogatstvo različitosti“ Gudurica.

 

(Pančevac/RTV Pančevo)

KOVAČICA: Podignut krst na Slovačkoj evangelističkoj crkvi

KAČAREVO: Raspisan konkurs za učešće na Festivalu humora i satire, prijave traju do 3. novembra

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.