HAMAS OTEO DRŽAVLJANINA SRBIJE: Alon Ohel iz Novog Sada otet na muzičkom festivalu mira na jugu Izraela!

12:04

17.10.2023

Podeli vest:

Privatna arhiva

U terorističkom napadu Hamasa na sever Izraela kidnapovan je i 22-ogodišnji mladić srpskog porekla Alon Ohel, izjavila je za Kosovo onlajn njegova majka Idit Ohel, čija porodica je poreklom iz Novog Sada. Ona je kazala da je njen sin otet tokom učešća na muzičkom festivalu na jugu Izraela.

„On je muzičar i otišao je na muzički festival mira, na kojem je bilo oko 2.500 ljudi. Oko šest ujutru usledio je masivni raketni napad na područje na kojem se održavao festival. Sa prijateljima se kolima odvezao do jednog skloništa, u kojem su se sakrili od raketa“, ispričala je ono što je čula od prijatelja svog sina.

U skloništu je, kaže, bio sa 27 osoba sličnog uzrasta, koji su pokušali da se sklone od raketnog napada.

U jednom trenutku, kako je rekla, teroristi Hamasa su došli do skloništa i pokušali da sve da ih ubiju. Ubacilu su sedam granata u sklonište.

„Moj sin i jedan od njegovih prijatelja pokušali su da uhvate granate golim rukama i izbace ih iz skloništa da bi spasili ljude. Jedna je eksplodirala u skloništu i povredila mnogo ljudi. Posle detonacije upali su teroristi i izvukli mog sina. Bio je živ i kidnapovan je sa još tri osobe. Stavili su ih na kamion i odvezli. Njegov najbolji prijatelj sve je to video. Bio je povređen i sa devojkom sepravio da je mrtav, pošto su teroristi pucali na ostale u skloništu. Nakon što je dovežen u bolnicu on nam je rekao da je Alon kidnapovan i odveden u Pojas Gaze“, objasnila je ona.

Tu informaciju potvrdila je i izraelska vojska.

„Moja trinaestogodišnja ćerka zvala je neprestano njegov broj mobilno u nadi da će se javiti. Oko 11.30 se javila žena koja je rekla – oni nas ubijaju, dođite da nas spasete… Uzela sam telefon i pitala kako se zove, nakon čega se prekinula veza. Bili smo preplašeni, jer ne znamo gde nam je sin“, priča zabrinuto.

Idit kaže da je, pošto je Alon srpski državljanin, zatražila pomoć konzulata Srbije u Izraelu.

„Porodica sa moje majčine strane je iz Novog Sada. Moj deda je tamo rođen i kao mladić od 15 godina, po početku Drugog svetskog rata, uspeo je da pobegne. Cela njegova porodica je ubijena, ostao je samo deo koji se nalazi u Beogradu“, dodaje ona.

Alon i njegov mlađi brat planirali su ovog meseca da obiđu porodicu u Beogradu, kaže njihova majka.

Ističe da je njen deda došao u Izrael da izgradi novi život, bezbedan za svoje potomke, a sada se desio novi Holokaust u kojem je otet Alon.

“Alon je nedužan mladić. Mi smo kao I saka druga porodica. Naša svakodnevnica se potpuno preokrenula ovom stravičnom realnošću s kojom smo suočeni. Ne spavamo, budimo se u košmaru“, rekla je majka drhtavim glasom.

Kazala je da se nada da će Srbija moći da pomogne da teroristi Hamasa oslobode Alona.

„Molim se svakog dana za njega, da izdrži i da zna da ga volimo. Znam da konzulat Srbije želi da bude oslobođen. On ima srpske krvi po mom dedi. Nadam se da će učniti sve da nam ga vrate“, ne gubi veru.

Idit Ohel je ukazala da niko ne zna gde se nalaze kidnapovani, i da ih Hamas verovatno krije po tunelima, ali i da izraelska vojska čini sve kako bi spasila sve Izraelce.

Idit ukazuje da niko nije ni pomislio da ovako nešto može da se dogodi.

„Potpuno nas je iznenadio ovaj zločin, nismo bili pripremljeni za tako nešto. Izrael nikada nije imao nešto slično u svojoj istoriji. Ne možemo još da razumemo šta se desilo. Previše je patnje da možemo da shvatimo. Ovaj zločin je traumatizovao naše društvo. Ne postoji nijedna porodica u Izraelu koja ne poznaje nekog ili kome neko nije ubijen, kidnapovan ili povređen. Svaka kuća ima nekog koga poznaju da je bio žrtva terorista“, rekla je ona.

Izrael i njegov narod snažni su i preživeće i ovu traumu, kao i mnogo drugih događaja u istoriji, poručila je Idit Ahel koja čeka dobre vesti o svom sinu.

(Pančevac/Kosovoonline)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.