MIRA BANJAC DANAS SLAVI 94. ROĐENDAN Legendarna glumica u svojoj karijeri odigrala preko 320 uloga, a dobitnica je i 30 prestižnih nagrada

13:09

04.11.2023

Podeli vest:

printscreen/RTS

Legenda srpskog glumišta, glumica Mira Banjac danas obeležava svoj 94. rođendan.

Mira je rođena je 1929. godine u Erdeviku i postala je deo prve generacije glumaca koja je završila Pozorišnu školu u Novom Sadu 1950. godine. Kroz svoju izuzetnu karijeru, Mira je igrala u brojnim filmovima i serijama, a neki od njenih najpoznatijih projekata uključuju „Porodično blago“, „Radovan 3“, „Balkanski špijun“ i mnoge druge.

Tokom svojih studija u Novom Sadu, Mira je pronašla ljubav svog života. Nakon diplomiranja, udala se i postala majka. Njena glumačka veština i harizma su je učinile prepoznatljivom i omiljenom među publikom, a ona je kroz različite uloge, posebno majki, tetki i baka, obeležila istoriju balkanske kinematografije.

Sa preko 320 uloga i 30 prestižnih nagrada, Mira Banjac je simbol izuzetnog talenta i posvećenosti glumi. Njena dugovečna karijera svedoči o njenom doprinosu umetnosti i ostaje inspiracija mnogim mladim glumcima. Čestitamo joj srećan rođendan i želimo joj još mnogo godina uspešnog rada i ličnog zadovoljstva!

(Pančevac/NS Uživo)

BELOGLAVI SUPOVI IZLEGU SE KOD NOVE VAROŠI PA OBIĐU SVET Milutin viđen u Aziji, a Čegevara kod Dardanela! Nadati se da će izbeći zonu ratnih dejstva na Bliskom istoku

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.