POTRESNA I NESVAKIDAŠNJA PRIČA O PRIJATELJSTVU ČOVEKA I PSA Tomo iz Ivanjice sebi i Vukiju podigao nadgrobni spomenik FOTO

18:11

20.11.2023

Podeli vest:

Rina

Da je prijateljstvo između čoveka i psa veliko i večno na svom primeru je pokazao i Tomo Prodanović iz ivanjičkog sela Luke.

On je svom najboljem prijatelju, svom pokojnom psu Vukiju, podigao spomenik, ali i sebi odmah pored njegovog za života. Dugo će meštani ovog sela pamtiti upravo tog Sibirskog haskija koji im je čuvao kuće i bio im, kako kažu, najbolji komšija i prijatelj.

„Njemu sam podigao spomenik koji je koštao oko 2.000 evra, dok je spomenik koji sam sebi za života napravio koštao nešto manje, oko 1.500 evra i na njemu se nalaze slike njegove. Njega sam najviše voleo i takvu ljubav i vernost nikada nisam osetio niotkuda u životu. Zato sam mu i podigao spomenik“, kazao je Tomo za agenciju RINA.

Srceparajuće reči posvećene sibirskom haskiju stoje na poleđini nagrobnog spomenika koje je Tomo napisao.

„Zašto si me ostavio prijatelju, da tugujem za tobom ceo život svoj. Život si mi ulepšao, smeh i radost doneo, a onda me napustio i tugu mi doneo. Nek su anđeli sa tobom svi nebeski, a ti mene čuvaj anđele zemaljski. U srcu ćeš mome živeti zauvek“,  napisao je na spomeniku Prodanović.

 

On dodaje da je Vuki bio poseban pas koji se nikada od svog prijatelja nije odvajao.

„Gde god ja zanoćio, bez obzira koliko daleko bilo, on me je uvek na kućnom pragu čekao. Takva vernost se nije mogla videti u životu, niti čovek može tako veran da bude. Njega sam kupio u Lazarevcu, kao štene koje nije imalo ni 30 dana, od jedne profesorke koja je iz Rusije donela njegovog oca i majku, prava sorta. Nažalost, moram da budem iskren, slušao me je bolje od mojih prijatelja ljudi“, priča Tomo.

Nažalost, Vuki je proživeo samo dve godine, a zatim se preselio na onaj svet.

„Jedan komšija je sa ladom nivom prolazio i udario ga, haskiju je srce puklo, kada je pokušao tako povređen da se vrati preminuo je na reci na kojoj je leti provodio vreme“, zaključio je Prodanović.

Dakle, jednoga dana na ivanjičkom proplanku počivaće dva velika prijatelja. Gazda Tomo i njegov najbolji prijatelj, verni pas Vuki, čiji su prijateljstvo i vernost bili bezgranični i iskreni.

(Pančevac/Rina)

MANASTIR TUMANE: Obeležavanje Svetog Nektarija Eginskog u sredu, 22. novembra HILJADE LJUDI IZ CELOG REGIONA PRISUSTVUJU OVOM DOGAĐAJU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.