PROMENA VREMENA NEPOVOLJNO UTIČE NA ASMATIČARE U Pančevu se sve više ljudi javlja zbog gušenja

10:45

27.11.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

Promene vremena i atmosferskog pritiska često su dovoljne da pacijentima sa opstruktivvnim bolestima pluća koji imaju bronhijanu astmu da dovedu do pogoršanje osnovne bolesti.

– Javlja se gušenje, otežano disanje, oni uglavnom imaju svoju terapiju kod kuća, inhalatore, pumpice. Ukolko to duže traje i ne stignu kod izabranog lekara, oni se javljaju u Hitnu pomoć, rekao je dr Goran Simonović.

Asmatičarima je neophodna pumpica koju uglavnom imaju. Neki oklevaju da je koriste, ali je to jedini način da prodišu, ali neki ne umeju pravilno da koriste pumpicu, pa onda nema pravog efekta.

– Lek direktno ulazi u disajne puteve , mislim da je tu problem načina na koji koriste i na samom terenu mi objasnimo pacijentu pravi način korišćenja. Važno je da lek pravilno dođe do disajnih puteva i da bi proširio disajne puteve, kaže dr Simonović.

Pacijenti sa bronhijalnom astmom vode normalno život, ali je važno da piju terapiju i klone se alargena koji takođe dovode do pogoršanje osnovne bolesti. Ukolko nisu sigurni da pravilno koriste pumpicu, važno je da potraže savet izabranog lekara koji će ih naučiti da pravilno koriste pumpicu koja je neophodna kako bi što pre pacijent počeo da diše.

(Pančevac/RTV Pančevo)

NAGRAĐENI PANČEVAČKI HEROJI KOJI SU TOKOM PANDEMIJE SVOJ ŽIVOT STAVILI NA USLUGU DRUGIMA 33 zdravstvena radnika dobilo ugovore za stalni radni odnos

ĐACI OŠ ŽARKO ZRENJANIN ODLIČNI DOMAĆINI: Zadovoljna lica gostiju iz Italije i Malte najveći uspeh

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.