VIKTOR (13) IZ LJIGA ODUŠEVIO SUGRAĐANE: Pre 3 meseca skupili su novac za njegov slušni aparat, a sada im doneo zlato sa SP

12:01

29.11.2023

Podeli vest:

RINA

LJIG – Pre tri meseca Ljig se ujedinio i na humanitarnom turniru basketaša skupljen je novac za  Viktora Uskokovića (13) kom je bio neophodan slušni aparat. Sada se ovaj dečak na maestralan način revanširao svom gradu jer je u Ljig doneo zlatnu medalju sa Svetskog prvenstva u karateu.

Na šampionatu održanom prethodnog vikenda u novobeogradskom Sportskom centru „Ranko Žeravica“ učestvovaloje  više od 60 zemalja sveta. Fudokan je inače stil karatea, četvrti u svetu po brojnosti i vežbanju i zastupljen je na svih pet kontinenata.

Viktorov učitelj posebno ističe njegov odnos prema treningu i veliki napredak na planu samopouzdanja.

„Reč je pre svega o izuzetno dobrom i vaspitanom dečaku. Njegov zaštitnički odnos prema mlađima i slabijima , istovremeno, poštovanje koje pokazuje prema starijima, možda ga najbolje opisuju kao ličnost“, kaže Viktorov učitelj „sensei“, koji već duži niz godina podučava karate u Ljigu.

On dodaje da s obzirom na Viktorov urođeni problem sa sluhom, bavljenje karateom značajno je doprinelo njegovoj boljoj orjentaciji u prostoru, nivou koncentracije, samopouzdanju, a konačno, doprineo je i uspesima u školi.

– Ponosni smo na Viktora i verujem da zajedno možemo da nastavimo da pomeramo granice. On je na najbolji mogući način predstavio našu zemlju i našu sredinu, a titula svetskog prvaka donosi mu i ličnu satisfakciju za ogroman trud koji je pokazao trenirajući karate, dodaje njegov učitelj.

(Pančevac/RINA)

BRZOM AKCIJOM PUTARA SPREČEN KOLAPS U SAOBRAĆAJU KOD ZLATIBORA: Zabranjen prolaz teretnim vozilima dok se nanosi ne očiste, kritično bilo i preko Kadinjače i Mokre Gore!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.