FIZIČKA AKTIVNOST ZA SVE: Uspešno realizovan projekat grada Pančeva u školi „Mara Mandić“

U školi "Mara Mandić" ističu da su odmah podržali ovaj projekat jer on predstavlja nastavak njihovog rada sa decom na časovima fizičkog vaspitanja.

18:20

06.12.2023

Podeli vest:

Mara Mandić škola
Printscreen/RTVPančevo

U školi „Mara Mandić“ deca uživaju na časovima fizičkog vaspitanja, pa su zato rado dolazila i na časove rekreacije koji su držani u okviru projekta koji je finansirao grad Pančevo.

„Na ovim časovima igramo košarku, fudbal, odbojku, treba dobro da gađamo loptom zid, igramo i dan i noć i idemo na teren. Meni je sve ovo bilo interesantno“, rekla je jedna učenica, a njen drugar dodaje da  mu je na časovima bilo interesantno i da voli fudbal.

„Zato  ga često igram sa drugovima  i navijam za Crvenu zvezdu. Na časovima smo ubacivali lopte u koš i gađali u zid. Meni je bilo lepo“, rekao je učenik škole „Mara Mandić“ iz Pančeva.

Dušan Lukić, profesor fizičkog vaspitanja,  radi i sa decom koja imaju poteškoće u razvoju na razvijanju njihovih motoričkih sposobnosti. Konkurisao je u Sekretarijatu za socijalna pitanja Grada Pančeva, gde su mu odobrena sredstva za projekat „Rekreacija sa decom sa posebnim potrebama“.

– Mogu da kažem da su deca u školi Mara Mandić, izuzetno disciplinovana, spremna za rad, svaki čas su radili kako treba. Prvenstveno smo radili na tome da razvijemo psiho fizičke sposobnosti, prvenstveno razvoj kordinacije, motoričkih sposobnosti koje su bitne za ovaj školski uzrast. Prijatno sam iznenađen i da se vidi da se sa ovom decom radi. Došli su spremni na ove časove, rekao je Lukić.

U školi Mara Mandić ističu da su odmah podržali ovaj projekat, jer je on predstavlja njihovog rada sa decom na časovima fizičkog vaspitanja.

– Za svako dete je bitno da ima fizičku aktivnost. Mi u školi se trudimo da deci ispunimo motoričku aktivnost od prvog do osmog razreda kao i u srednjoj školi. Sve dodatne aktivnosti mimo škole su razne sekcije, razni projekti gde škola i druge organizacije učestvuju u realizaciji projekata koje finansira grad. Trenutno je u našoj školi kolega Dušan koji izvodi jedan od projekata a to su dodatne fizičke aktivnosti vezane za rekeraciju za decu sa smetanjma u razvoju.

Učenici koji su dolazili na časove rekreacije od profesora Lukića na poklon su dobili i lopte za odbojku i košarku koje će moći da koriste na časovima fizičkog i u druženju sa svojim vršnjacima.

(Pančevac)

Grad Pančevo

KULTURNI CENTAR PANČEVO: Predstava za decu “Čarobnjak iz Oza” 9. decembra

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.