MANASTIR U PRIBOJSKOJ BANJI U OPASNOSTI

Klizište ugrožava veliku svetinju. Ovo zajednički problem Eparhije mileševske, opštine Priboj kao i Države Srbije i što pre bi trebalo reagovati kako bi se klizište saniralo i ne bi dovelo ništa i nikoga u opasnost

09:58

15.12.2023

Podeli vest:

RINA

PRIBOJ – Zbog pokretanja klizišta kod Pribojske banje u ovoj mesoj zajednici još je na snazi vanredna situacija. Ugrožene su saobraćajnice, renovirani Rehabilitacioni centar, ali i velika svetinja posvećena Svetom Nikoli.

Na lice mesta stigao je Episkom mileševski Atanasije koji je sa predstavnicima lokalne samouprave razgovarao o hitnom rešenju ovg velikog problema.

– Ovo zajednički problem Eparhije mileševske, opštine Priboj kao i Države Srbije i što pre bi trebalo reagovati kako bi se klizište saniralo i ne bi dovelo ništa i nikoga u opasnost, rekao je episkop Atanasije.

Predsednik privremenog organa opštine Priboj Lazar Rvović je rekao da će lokalna samouprava sa svoje strane uložiti sve svoje kapacitete u sanaciji ove elementarne nepogode.

– Ovaj problem postoji još od 2010. godine i neophodno je najpre izvršiti neophodna geološka istraživanja i uraditi projekat sanacije a pomoć države će biti od velikog značaja za rešavanje ovog problema, naglasio je Rvović.

Istaknuto je takođe da je sastanak pokazatelj dobre saradnje Eparhije i lokalne samouprave koja treba da se nastavi i u budućnosti. Nakon sastanka, vladika je obišao teren i na licu mesta se upoznao sa situacijom i mogućim posledicama koje mogu uslediti ukoliko se ne bude reagovalo na vreme.

U procesu restitucije, 2013. godine, Republika Srbija vratila je Eparhiji mileševskoj i manastiru Svetog Nikole zgradu Rehabilitacionog centra i pripadajuće bazene izgrađene na manastirskom zemljištu.

(Pančevac/RINA)

SLAVIMO SVETOG PROROKA AVAKUMA

VELIKI ODRON NA IBARSKOJ MAGISTRALI KOD RAŠKE Survalo se kamenje na put, pukom srećom niko nije stradao FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.