LIKOVNA KOLONIJA SAVINE ŠKOLE NA DIVČIBARAMA: Bilo je tako dobro da nam se nije vraćalo kući

11:06

27.12.2023

Podeli vest:

Printscreen/TV Pančevo

Učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ bili su tokom decembra u pančevačkom odmaralištu na Divčibarama, gde su učestvovali na likovnoj koloniji. Radovi koji su nastali na koloniji biće predstavljeni publici  tokom obeležavanja dana škole i školske slave Svetog Save.

Učenici  viših razreda iz Osnovne škole “ Sveti Sava“,  po prvi put su bili na likovnoj koloniji koja je održana u odmaralištu na Divčibarama. Svi se slažu u jednom, da su se lepo družili, slikali i uživali u prirodnim bogatstvima planine Maljen.

„Bilo je super, lepo smo se družili, slikali smo, u slobodno vreme smo igrali stoni tenis. Koristili smo razne tehnike, senčili smo, slikali vodenim bojama“, rekao je Petar Vasilije.

Svoje utiske podelio je i  učenik Ognjen Popov.

„Crtali smo, šetali sa drugarima. Lepo  je u našem odmaralištu, bilo nam je baš lepo“.

Isto kaže i njegova drugarica Lena Radivojević.

„Ja sam se družila, crtala, šetala, pričala sa drugarima. Ja sam najviše crtala živa bića, kao što su kuće“.

Ivan Veličković, direktor OŠ „Sveti Sava, rekao je da je ideja da se organizuje prva likovna kolonija nastala u oktobru i zahvaljujći pomoći Grada Pančeva i roditelja đaka,  17 učenika iz Savine škole i jedan učenik iz škole u Jabuci tokom decembra otputovali su na Divčibare, gde su se družili i stvarali.

„U pitanju su deca uzrasta od 5 do 8 razreda osnovne škole. Đaci koji su išli na likovnu koloniju birani su delom od direktora, a delom od nastavnice likovnog Vesne Tegeltije. Kolonija je trajala nedelju dana i niko nije želeo da se vrati kući. Moj utisak je bio da su deca bila kao anđeli, lepo smo se družili, bili su veoma radoznali, iskazali su kreativnost. Dogovorili smo se da tamo odemo kao prijatelji, a vratili smo se kao još bolji prijatelji. Na ovome se neće stati“,  naveo je Ivan Veličković.

On je najavio pokretanje i slikarske radionice.

-Deo te slikarske kolonije ćemo pretočiti u jednu slikarsku radionicu, koja će se desiti tokom zime u našoj školi. Radionica će biti organizovana za decu, roditelje i nastavnike koji žele da slikaju,  objasnio je direktor škole.

Radovi su već prezentovani roditeljma, a šira publika će ih videti tokom obeležavanja dana škole i školske slave krajem januara. U Savinoj školi se naduju da će ova kolonija postati tradicinalana, jer kažu da imaju mnogo talentovane dece.

(Pančevac)

Grad Pančevo

PK SPARTA Lena Živanović i Vuk Ranđelović doneli medalje u Pančevo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.