U SUSRET DANU ZALJUBLJENIH Konkurs za izbor najlepših fotografija

12:15

22.01.2024

Podeli vest:

pexels-leeloo-the-first

Nastavlja se akcija koja je u prethodne četiri godine privukla veliku pažnju: Novinsko-izdavačka ustanova „Makedonski informativni i izdavački centar” poziva sve zainteresovane da učestvuju u obeležavanju 14. februara, Dana zaljubljenih, na specifičan način.

U saopštenju ove ustanove stoji:
„Svake godine Dan zaljubljenih je obično rezervisan za romantiku, ruže, sveće, dvoje zaljubljenih. Međutim, ta sreća pružanja ljubavi i zahvalnosti onima koji nam znače u životu po nama bi trebalo da ode i izvan romantike. Tu možemo pored partnera ubrojati i druge do kojih nam je stalo, kao što su naši roditelji, prijatelji, naša deca. U cilju obeležavanja ovog praznika raspisujemo konkurs za izbor najlepših poklon-kartica i slika-fotografija. Poklonite karticu na kojoj će pisati šta ćete uraditi za njega, nju ili njih.”

NIU MIIC akciju sprovodi u okviru projekta koji je podržalo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, preko konkursa za dodelu sredstava iz budžetskog fonda za nacionalne manjine za programe i projekte iz oblasti kulture u 2023. godini.


Kao ilustraciju, ova ustanova navodi šta bi sve moglo da piše na kartici: „Uradiću jednu tvoju jutarnju obavezu umesto tebe”; „Napraviću ti palačinke sutra”… Mogućnosti je bezbroj, a koliko će te osobe biti srećne, toliko ćete i vi imati osmeh na licu zbog toga. Predlog je da se interesantne aktivnosti zabeleže fotografijama, uz srca, poljupce i zagrljaje. Pravo učešća na konkursu imaju svi, otvoren je do 14. februara, a radove treba poslati na imejl adresu niu.miic43@gmail.com. O izboru najboljih radova odlučivaće tročlana komisija, a za njihove autore su predviđene i simbolične nagrade.

U saopštenju se na kraju navodi:
„Očekujemo sve koji se raduju ovom prazniku, pripremama, kreativnosti i mašti, bez kojih ovaj praznik ne bi mogao da prođe; želimo da skupa ulepšamo ovaj dan svima, odnosno da svi provedemo nezaboravne momente kako bi ova akcija postala tradicija kojom se slavi međusobna ljubav, tolerancija i sreća.”
S. T.

JKP GREJANjE Kvarova na mreži nema, radijatori vrući

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.