TUŽNI SU KAD NE MOGU U ŠKOLU Đaci OŠ Braca Petrov uživaju spremajući Svetosavsku priredbu

09:57

25.01.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Učenici OŠ “Borisav Petrov Braca “ pripremaju se i vredno vežbaju za predstojeću priredbu kako bi proslavili Svetog Savu. U Bracinoj školi razvijaju se i podstiču drugarski odnosi, a deca se uče da neguju vrednosti koje je negovao prosvetitelj Sveti Sava.

U susret proslavi školske slave Sveti Sava učenici trećeg razreda u Osnovnoj školi Borisav Petrov Braca se uveliko spremaju za priredbu i žele da pesmice uvežbaju što bolje.

– Mi smo počeli pripreme za priredbu , dobro nam ide, deca su vesela i raspoložena da nauče pesmice. Neki su tužni kada izostaju, posebno kada se pripremamo za ovakve događaje, kaže učiteljica Olivera Vodeničar.

U Bracinoj školi razvijaju se i podstiču drugarski odnosi i deca se podstiču za negovanje vrednosti za prvog prosvetitelja Svetog Savu. U ovoj školi ima dosta romske dece čiji roditelji shvataju kolko je značajno da se deca obrazuju.

– U našoj školi ima više romske dece , mi učitelji i nastavnici se zaista trudimo kako učenike tako i njihove roditelje da redovno dolaze na nastavu, ističe  Vodeničar.

U želji da pomognu romskoj deci da lakše pohađaju nastavu obezbeđeni su besplatni udžbenici i sav školski pribor .Takođe besplatne obroke u produženom boravku omogućava lokalna samouprava. Dobra saradnja sa Crvenim krstom Pančevo omogućava svoj deci u Bracinoj školi dodatne poklone kao što je to bilo i za novogodišnje praznike.

(Pančevac/RTV Pančevo)

ZAVRŠAVA SE ZIMSKI RASPUST U VOJVODINI Od ponedeljka đaci ponovo u klupama, evo kada počinje prolećni raspust

VRATIMO PČELICE U ĐAČKE KLUPE Društvo pčelara ponovo u pančevačkim školama organizuje Medni doručak!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.