U VASINOJ ŠKOLI ODRŽANA EDUKACIJA NA TEMU BEZBEDNOSTI DECE NA INTERNETU

17:34

25.02.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

U Osnovnoj školi „Vasa Živković“ u Pančevu održano je predavanje na temu bezbednosti dece na internetu, na kom su prisutvovali mnogi roditelji ali i nastavnici.

Učenici petog i šestog razreda Osnovne škole „Vasa Živković“ iz Pančeva kao i njihovi roditelji imali su priliku da odlušaju predavanje koje su za njih spremili edukatori Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu.

„Mi smo pre svega ovde da ukažemo na to da Nacionalni kontakt za bezbednost dece zaista postoji i da je osnovan pre sedam godina, i da postoji besplatan broj telefona 19833 koji mogu da pozovu svi građani“, istakla je Emina Breković, edukator Nacionalnog centra za bezbednost dece na internetu.

„Samo kada pogledate koliko roditelja je došlo vidite koliko su zapravo ovakva predavanja bitna. Danas nam deca puno vremena provode ispred televizora, računara i na pametnim telefonima, i ako mislimo da nam deca sede u bezbednom okruženju u svojoj sobi ipak to okruženje i nije tako bezbedno“, istakla je Danijela Ivanovski, direktorka Osnovne škole „Vasa Živković“.

„Nacionalni centar za bezbednost dece na internetu direktno je povezan sa svim institucijama koje su potrebne kako bi svako svako dete bilo bezbedno. Ako vi ili vaše dete trpite internet nasilje slobodno se javite na besplatan broj telefona 19833 i prijavite slučaj, a mi ćemo se potruditi da u najkraćem mogućem periodu i rešimo vaš problem“, poručuju iz ove ustanove.

(Pančevac/RTV Pančevo)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.