MUZIČARI BRANKO RISTIĆ I SAŠA PETROVIĆ NA 20. PRŠUTIJADI Dobar zalogaj domaće pršute i istančani zvuci violine

12:49

28.02.2024

Podeli vest:

RINA

Čajetina – Čuvena tradicionalna manifestacija u prestonici srpske pršute zakazana je za ovaj vikend na Mačkatu. Da je osim dobrog zalogaja zagarantovan i dobar provod pokazuje podatak da će majstori violine Branko Ristić i Saša Petrović svirati na otvaranju Pršutijade.

– Branko Ristić i Saša Petrović proglašeni su majstorima violine na 5. Jubilarnom na Saboru violinista Srbije u Pranjanima. Tako će svi posetioci Pršutijade na samom startu imati priliku da uživaju u muziciranju ovih vrsnih majstora na kraljici svih instrumenata, violini, a biće to i pozivnica za predstojeći Sabor koji se ove godine održava 16, 17. i 18. avgusta u suvoborskoj varošici Pranjani, kažu organizatori za RINU.

Podsetimo, u centru gastronomskog uživanja u selu Mačkat okupiće se 10 izlagača i ovo je jedinstvena prilika da se na jednom mestu vide i probaju tradicionalni proizvodi visokog kvaliteta, birani domaći mesni proivodi, koji se vekovima proizvode na području opštine Čajetina.

– Na predstojećem sajmu mogu se videti, probati i kupiti čuveni delikatesi ovog kraja, kao što su goveđa i svinjska pršuta, stelja, slanina, kobasica i drugi proizvodi. Manifestacija je takmičarskog karaktera i svake godine se biraju najbolji u ovoj proizvodnji. Mačkat je poznat po velikom broju proizvođača pršute, na tradicionalan način nepromenjen vekovima, a selo se nalazi na idealnoj nadmorskoj visini za sušenje mesa, dodaju organizatori.

Svake godine za posetioce „Pršutijade” organizuje se i bogat kulturno-umetnički program, kao i nagradna igra čija je glavna nagrada paket suvomesnatih proizvoda. Organizator manifestacije je Udruženje proizvođača suvomesnatih proizvoda Zlatiborskog okruga, pod pokroviteljstvom opštine Čajetina i drugih institucija.
Tokom sva tri dana trajanja ove 22. Pršutijade održava se sajamska prodaja suvomesnatih proizvoda od 9 do 18 časova.

(Pančevac/RINA)

CELO SELO MIRIŠE NA PRŠUTU: Čuvena Pršutijada na Mačkatu zakazana za prvi vikend marta

TI SI ĆERKO TATIN SIN, SA TOBOM SE PONOSIM Anđela Simović (19) ispraćena na odsluženje dobrovoljnog vojnog roka

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.