PRIPREMNA NASTAVA U MAŠINSKOJ ŠKOLI

Važno je da na vreme krenemo sa pripremama, zato što bi pri kraju godine trebalo da budemo opušteni i sigurni u sebe. To nije nimalo lako, treba preći i obnoviti četiri godine da bi se na kraju uspelo, rekao je učenik Marko Tasić.

20:53

28.02.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Mašinska škola u Pančevu svake godine organizuje pripremnu nastavu iz matematike i drugih predmeta za upis na fakultete i više škole, za šta postoji veliko interesovanje učenika. Pripremni časovi počinju još u prvom polugodištu, a cilj je da učenici dobro savladaju određeni predmet da bi u junu i julu upisali željenu visokoškolsku ustanovu.

Maturanti na završnoj školskoj godini imaju pune ruke posla. Pored učenja redovnog školskog gradiva, pripremaju se za polaganje maturskog ispita, obavljaju i vanškolske aktivnosti, a na kraju srednje škole čeka ih i da se spreme za upis na željeni fakultet. U Mašinskoj školi u Pančevu i ove godine pripreme za dobijanje statusa akademskog građanina počele su na vreme, a najviše se sprema matematika. Među srednjoškolcima najpopularniji su Elektrotehnički i Mašinski fakultet.

– Važno je da na vreme krenemo sa pripremama, zato što bi pri kraju godine trebalo da budemo opušteni i sigurni u sebe. To nije nimalo lako, treba preći i obnoviti četiri godine da bi se na kraju uspelo, rekao je učenik Marko Tasić.

– Voleo bih da upišem Mašinski fakultet, da nastavim ono što sam započeo, da bih imao neku bolju budućnost za sebe, za svoju porodicu, kaže učenik ove škole Dragan Ilić.

– Počeli smo polako krajem prošle godine, u decembru, ali trebalo bi sada da krenemo intenzivnije da radimo. Prelazimo neke osnovne stvari kao što su logaritmi i osnovne funkcije. Želim da nastavim školovanje i da idem na Mašinski fakultet , rekao je učenik Nikola Damjanov.

– Krenuli smo krajem decembra, sada ćemo krenuti intenzivnije sa pripremama, pošto nam se polako bliži maturski ispit, i nadam se da ću ga položiti. Pored škole i priprema imam i vanškolske aktivnosti, tako da sve to treba na neki način da se uklopi, da što bolje to funkcioniše.

Mašinska škola već od prvog polugodišta organizuje pripremnu nastavu iz matematike i drugih predmeta koji su zastupljeni na prijemnim ispitima za fakultete i više škole. Za te časove zainteresovano je mnogo učenika, kaže Nenad Dojčinov, direktor Mašinske škole Pančevo.

– Učenici u saradnji sa profesorima obavljaju pripremnu nastavu da bi se pripremili za upis na fakultete ili više škole. Pripreme teku svojom dinamikom, i nadam se da će njihovi prijemni ispiti kad dođe jun, jul mesec, da će biti vrlo uspešni, da će pokazati adekvatno znanje i da će upisati željene fakultete, rekao je Dojčinov.

Mašinska škola Pančevo takođe je i primer dobre prakse kada je reč o mogućnostima školovanja prema Nacionalnom modelu dualnog obrazovanja. Učenici koji su se opredelili za ovaj obrazovni model mogu da nastave da ga pohađaju i u mnogim visokoškolskim ustanovama.

(Pančevac/RTV Pančevo)

SARADNJA NA OBOSTRANO ZADOVOLJSTVO JKP Grejanje i Mašinska škola uspešno sprovode sistem dualnog obrazovanja

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.