HAOS NA CETINJU Huter izvređao Mandića! Poslanici razdvajali Kneževića i Hutera

16:21

07.03.2024

Podeli vest:

printscreen/TVCG

PODGORICA – Sednica Skupštine Crne Gore koja zaseda na Cetinju, nastavljena je posle verbalnog, a zamalo i fizičkog obračuna poslanika koalicije Za budućnost Crne Gore (bivšeg Demokratskog fronta) i opozicione Demokratske partije socijalista (DPS).

Do sukoba je došlo jer je poslanik DPS-a Oskar Huter optužio predsednika Skupštine Andriju Mandića da ne poštuje Cetinje, te da uprkos pomiriteljskim porukama koje šalje, nije promenio mišljenje o tom gradu.

Mandić je pokušao da smiri situaciju rečima da poštuje Cetinje i da je taj grad uvek s poštovanjem gledao zbog istorijskog značaja tog mesta.

– Želim da iskažem visoko poštovanje prestonici Crne Gore – Cetinju. Imate privilegiju vi Cetinjani da su vaši preci stvorili Crnu Goru i da se sva današnja Crna Gora okupljala u ovom gradu – rekao je Mandić i dodao da su preci koji nisu Cetinjani prepoznavali iskru slobode iz ovog grada.

Mandić je kazao da nije siguran da su svi koji protestuju na Cetinju danas Cetinjani, jer smatra da to i nije volja većinskog Cetinja.

 

– To što danas jedna grupa ljudi troši kredit svojih predaka, to je njihov izbor i neka nastave tako da rade. Iskazujem poštovanje za svakog građanina Cetinja. Mislim da nas politika pomirenja koju promovišem vodi napred, a ko hoće da bude zarobljenik starih crnogorskih podela i omraza, neka tako nastavi da radi – poručio je Mandić.

Huter je pak insistirao na svojim tvrdnjama i optužbama na račun Mandića, zbog čega su poslanici „Za budućnost Crne Gore“ skočili iz skupštinskih klupa. Mandić je odredio pauzu, ali je ipak došlo do sukoba u skupštinskoj sali.

Pošto je data pauza, nastavila se žučna rasprava, a Huter i Knežević su više puta pokušali da krenu jedan na drugog, ali su ih sprečili ostali poslanici.

Posle pauze sednica je nastavljena i Huter je rekao da je reagovao na to što su pominjani njegovi preci,  aludirajući na pisanje medija u Crnoj Gori o njegovom „austrougarskom poreklu“ i objavljivanje fotografija grobnice.

Predsednik Skupštine Andrija Mandić se pridružio apelu Hutera da se poslanici uzdrže „prozivanja zbog prošlosti“.

Par stotina građana protestovalo je danas na Cetinju protiv predsednika Skupštine Crne Gore i lidera Nove srpske demokratije (NOVA) Andrije Mandića. On predsedava prvom sednicom prolećnog zasedanja koje se tradicionalno održava u crnogorskoj prestonici – na Cetinju.

Jedna od poruka sa protesta je da Cetinje „Neće trpeti Andriju Mandića i njegovih 30 godina fašizma.“ U prisustvu jakih policijskih snaga građani su s državnim zastavama ispred zgrade Skupštine na Cetinju izrazili revolt protiv Mandića uz poruke: „Mandiću, promašio si Prijestonicu“, „Nećemo Putinove lame na čelu države“, „Crna Gora je za EU“.

Skandirali su Mandiću „Fašisto, fašisto!“ i „Sa Cetinja narod viče: ‘Oj Mandiću izdajice!’ „.

Neki su jajima gađali automobil u kojem je bio poslanik Nove srpske demokratije (NSD) Jovan Vučurović, a bilo je i uvreda na račun potpredsednika vlade i lidera Demokrata Alekse Bečića i predsednika Građanskog pokreta URA, bivšeg premijera Dritana Abazovića.

(Pančevac/RTVCG)

PLANINA Jadovnik RAJ na zemlji: BOG ih pitao da li žele SREĆU ili VODU… i posle ODGOVORA poteče SOPOTNICA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.