UČENIK (12) DOBIO POTRES MOZGA Tuča osnovaca u toaletu škole u Velikoj Plani

19:34

02.04.2024

Podeli vest:

printscreen/YT

Roditelji dvanaestogodišnjeg učenika Osnovne škole „Nadežda Petrović“, iz Velike Plane, obratili su se zbog vršnjačkog nasilja koje se dogodilo prošlog četvrtka u kojem je njihov sin, zadobio lakši potres mozga. Kako tvrde, škola nije adekvatno reagovala, a o samom incidentu, saznali su od drugih učenika. Škola se povodom ovog slučaja, nije zvanično oglašavala.

Nakon verbalnog sukoba, dvanaestogišnjeg dečaka, fizički je napao vršnjak u toaletu škole. Incident se dogodio prošlog četvrtka posle drugog časa u prepodnevnoj smeni, a roditelji su tu informaciju, tvrde, dobili satima kasnije. Tek po dolasku kući, majka je ustanovila da dete ima višestruke povrede po telu, nakon čega ga odvodi kod lekara, gde su mu ustanovili lakši potres mozga.

„Sukob je nastao u kabinetu, gde je moj sin opsovao, tako je meni moje dete prenelo, opsovao dete koje je izvršilo nasilje. Opsovao mu je tatu, jako ružno, i u istom trenutku, kaže, mama, ja sam setio da je njemu tata preminuo, istog sekunda sam se izvinio, što je dete i potvrdilo, ali je odgovorio, nema veze, videćemo se u toaletu. Trenutno je dete vidno bolje, u odnosu na ono što je toga dana govorilo da je moglo da se desi sa njim“, navodi Ivana Mijović, majka povređenog dečaka.

U OŠ „Nadežda Petrović“ su potrvdili da je došlo do incidenta.

Kako je potvrđeno iz škole, tog dana kada se dogodio incident, zasedao je Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljana i zanematrivanja, takođe su potvrdili da je još u toku i da će nakon toga obavestiti javnost.

Kako kaže dečakova majka, on je nekoliko puta od razrednog starešine tražio da se javi roditeljima, ali to mu nije bilo omogućeno. Zbog pretrpljenog stresa, i zbog neadekvatne reakcije zaposlenih, roditelji će tužiti školu.

„Pred razrednim sam ga pitala da li si tražio da dođeš kući, dete je pred razrednim reklo da je razredni odbio jer je navodno prethodnog dana izašlo ranije sa nastave. Naišla je nastavnica geografije, koja je inače sa dotičnim nastavnikom tog dana trebalo da bude dežurna u školi, koja je inače i šef u tom timu protiv nasilja, povišenim tonom i arogantno poprilično mi je rekla da je moje dete krivo za događaj toga dana“, prepričava Ivana Mijović, majka povređenog dečaka.

O ovom slučaju je obaveštena policija, kao i Više javno tužilaštvo u Smederevu.

(Pančevac/RTS)

ČUDO PRIRODE Dud i glog više od 200 godina žive u simbiozi u dvorištu manastira Oreškovica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.