Danas promenljivo vreme, ponegde sa kišom

Duvaće slab i umeren vetar, u Vojvodini i planinskim predelima i jak, zapadni i jugozapadni, posle podne i uveče u postepenom skretanju na severozapadni.

08:03

24.04.2024

Podeli vest:

Pančevac

BEOGRAD – U Srbiji danas će biti promenljivo vreme, mestimično sa kišom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Ujutru će biti umereno do potpuno oblačno, ponegde sa slabom kišom.

Duvaće slab i umeren vetar, u Vojvodini i planinskim predelima i jak, zapadni i jugozapadni, posle podne i uveče u postepenom skretanju na severozapadni.

Najniža temperatura biće od šest do 10, a najviša od 14 na severozapadu do 21 stepena na jugoistoku Srbije.

U Beogradu će ujutru biti umereno do potpuno oblačno, a u toku dana promenljivo oblačno, a od sredine dana povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Najniža temperatura biće od sedam do devet, a najviša oko 17 stepeni.

U četvrtak će biti oblačno i hladnije, na jugozapadu, jugu i jugoistoku mestimično sa kišom, dok će na visokim planinama u ovim predelima ujutru padati sneg. U petak će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a u brdsko-planinskim predelima ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak. Zatim pretežno sunčano i toplije.

U sredu, 1. maja, biće promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Alergenost jasena, breze platana i hrasta je visoka, tise i čempresa umerena, a trave i bokvice niska. Kod osoba koje su alergične na polen mogu se javiti simptomi poput crvenih i otečenih kapaka, kijavice i umora.

Biometeorološka prognoza za sredu, 24. april 2024. godine: Oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. ;Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti bolovi u kostima i ;zglobovima i glavobolja. ;Prognozirane vrednosti UV indeksa biće u kategoriji potencijalno opasne pojave na celoj ;teritoriji Srbije, pa se savetuje preduzimanje ;mera ;predostrožnosti (koristiti kape, šešire, naočare za sunce, zaštitne kreme za lice), oko podneva skloniti se u hlad.

(Pančevac)

DOLOVO: Vremeplovom se vratili u pijacu iz antičkog doba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.