SADRŽAJAN I PRIJATELJSKI RAZGOVOR Vučić sa Žangom Đunom u UN

19:58

24.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/Instagram: buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se u Ujedinjenim nacijama sa stalnim predstavniko NR Kine.

Sadržajan i prijateljski razgovor sa stalnim predstavnikom NR Kine pri UN Žangom Đunom o predstojećoj sednici Generalne skupštine UN na kojoj će se raspravljati o rezoluciji „Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici“.

Ponovio sam da je Srbija, iako mala zemlja, ozbiljno pristupila pitanju ratnih zločina počinjenih na teritoriji bivše Jugoslavije i da je na sveobuhvatan način pokazala da nijedan zločin ne sme ostati nekažnjen, uz iskreni pijetet prema žrtvama.

Naglasio sam da Kina, na čelu sa predsednikom Si Đinpingom, ulaže svoj ogroman ugled i uticaj u globalnoj areni po svim pitanjima u kojima principi Povelje UN predstavljaju osnove za ravnopravan tretman svih zemalja članica. U tom smislu, zamolio sam uvaženog sagovornika da i ovoga puta Kina stane na stranu pravde i podrži poziciju Srbije.

Posebno sam zahvalio stalnom predstavniku NR Kine na dosadašnjoj podršci njegove velike zemlje koju pruža našoj Srbiji u svim međunarodnim forumima, kao i na čvrstom i nepokolebljivom poštovanju temeljnih načela na kojima počivaju Ujedinjene nacije.

– Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa stalnim predstavnikom Narodne Republike Kine pri UN Žangom Đunom.

(Pančevac)

URAĐEN VELIKI POSAO ZA NAŠU ZEMLJU U UN Vučić: Nije nam lako da se suprostavimo, ali borili smo se za naš narod

IZVINJAVAM SE SVIMA ZBOG ISPADA DRŽAVLJANINA SRBIJE: VUČIĆ šmekerski pred celim svetom uputio izvinjenje u ime KURTIJA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.