ŽELEZNIČAR SE IZBORIO ZA BARAŽ

Javor – Železničar 1:1. Čeka ih trećeplasirani tim Prve lige  Inđija, a utakmice za popunu Superlige zakazane su za 29. maj i 2. jun.

08:00

25.05.2024

Podeli vest:

Milan Šupica

U poslednjoj utakmici plej auta Super lige Železničar je u Ivanjici odigrao 1:1 protiv Javora i tako izborio učešće u baražu za opstanak u društvu najboljih.  Čeka ih trećeplasirani tim Prve lige  Inđija, a utakmice za popunu Superlige zakazane su za 29. maj i 2. jun.

U prvom poluvremenu viđena je ravnopravna utakmica gde su domaćini imali terensku inicijativu, ali bliži golu bili su Pančevci.

U 23. minutu Romanić je odlično šutirao, ali još bolje je intervenisao golman Javora.
U drugom poluvremenu domaći fudbaleri zaigrali smo mnogo odlučnije i agresivnije i već u 48. minutu stigli su do vođstva preko Luke Ratkovića.

Krenuo je Železničar na sve ili ništa, trener Tomislav Sivić ubacio je u igru i dva napadača Kahvića i Pavlova.  Smenjivali su se napadi pred golom domaćina koji je odolevao sve do 75. minuta.

Tada je Romanić centrirao sa desne strane, a Kahvić se bacio u petercu gostiju i glavom zahvatio loptu koja je završila u mreži Javora.

Do kraja meča bilo je još nekoliko prilika sa obe strane, ali rezultat se nije promenio na sreću Pančevaca koji su sa ovim bodom izborili 6. mesto na tabeli i sledeće nedelje će u dvomeču sa Inđijom koja je završila kao 3. u Prvoj ligi Srbije odlučivati ko će sledeće sezone igrati u super ligi.

Javor – Železničar 1:1 (0:0)

STADION: u Ivanjici. Gledalaca: 1.000. Sudija: M.Mitić. Strelci: Ratković u 49. minutu za Javor, Kahvić u 75. minutu za Železničar. Žuti kartoni: Tojčić, Stjuart (Javor) Stanković, Purtić, Obradović (Železničar).
JAVOR: Manojlović, Tojčić /83. Dukure/, Leonardo, Obradović, Milošević, Gojković, Ratković /77.Miletić/, Ilić, Eliomar /87.Marjanović/, Bosić, Stjuart /87.Šarić/.
Železničar: Mijatović, Balaž, Obradović, Stanković, Hajdin, Milikić /56.Kahvić/, Romanić, Đorđević, Purtić, Grgić /65.Trifunović/, Jovanović /56.Pavlov/.

GJ

KROZ baraž do OPSTANKA u eliti Želji potreban bar 1 bod u Ivanjici

Komentar

  1. Vladimir каже:

    Prilično naivno su odigrali prvenstvo i izgubili bodove koje nisu smeli.Nisu drugi bili bolji samo im je nedostajalo taktika,hrabrosti i vere u sebe. Bod po bod i glava ne boli,kakvo nadigravanje i lepota u igri.Za domaće prvenstvo samo presing a za to je potrebna fizička spremnost. Grad i pokrajina da otvore kasu za superligaša ili nas pak gledaju kao zadnju rupu na svirali.Srećno i uspešno naredno prvenstvo.

    0
    0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.