SPEKTAKL U BDP! Tamara Vučić na premijeri predstave ČOVEK SLON

11:40

27.05.2024

Podeli vest:

IN/TamaraVučić

Premijera predstave „Čovek slon“ prema tekstu Dimitrija Kokanova u režiji Kokana Mladenovića održana je sinoć na sceni „Olivera i Rade Marković“ Beogradskog dramskog pozorišta. U publici je, pored brojnih poznatih zvanica, bila i Tamara Vučić i time poslala poruku da je pozorište izuzetno važno za jedno društvo.

Predstava je rađena prema delovima originalnog dramskog teksta Dimitrija Kokanova „Drama slon: Ogled o problemima reprezentacije u pozorištu“ i govori o odbacivanju različitih medicinskih stanja od „zdravog“ društva.

Sa Ozrenom Grabarićem u naslovnoj ulozi predstava „Čovek slon“ koja je i svojevrsni odgovor na čuvene eseje Suzan Sontag o bolesti kao metafori u savremenom društvu, bavi se istraživanjem slučajeva odbačenosti i marginalizacije, i na koji način društvo spektakla tretira one koji su drugačiji.

– Rad na predstavi ‘Čovek slon’ bio je inspirativan i uzbudljiv, a film Dejvida Linča, sa Džonom Hartom i Entonijem Hopkinsom, gledao sam davno i ostavio je jak utisak na mene. Predstava govori o društvu spektakla, o izlaženju pred ljude, senzacionalizmu, pogotovo danas kada nas mediji pune onim što je šokantno, skandalozno. Na površini su stvari koje privlače našu pažnju da to posmatramo, a ne vidimo suštinu – rekao je Ozren Grabarić u najavi predstave.

Osim večeras maestralnog Grabarića na sceni Beogradskog dramskog pozorišta večeras su se našli i Mirjana Karanović, Jovo Maksić, Jana Milosavljević, Ivan Tomić, Slađana Vlajović, Aleksandar Jovanović, Milan Kolak, Ivana Nikolić, Ivan Zablaćanski i Bojana Stojković.

Scenograf predstave je Marija Kalabić, kostimograf Aleksandra Pecić Mladenović, kompozitor Irena Popović Dragović, za scenske pokrete bila je zadužena Andreja Kulešević, a za scenski govor Dejan Sredojević.

Publika je dugim aplauzom ispratila protagoniste predstave sa scene.

(Pančevac/K1info)

OMOLJICA: Učenici OŠ „Dositej Obradović“ ponovo blistali na takmičenju ŠTA ZNAŠ O SAOBRAĆAJU

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.