LIKOVNI KONKURS ZA OSNOVCE: Multietničnost je karakteristika moga kraja

18:46

07.06.2024

Podeli vest:

Milan Šupica

Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, u okviru projekta „Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini”, pozvao je đake vojvođanskih škola da pošalju radove na temu promovisanja multikulturalizma i unapređivanja međunacionalne tolerancije i očuvanja kulturnog identiteta etničkih zajednica u AP Vojvodini. Naš grad je poznat kao sredina u kojoj se gaje ove važne vrednosti, stoga đaci nižih razreda pančevačkih osnovnih škola (od prvog do četvrtog razreda) imaju priliku da predstave multietničnost kao karakteristiku Pančeva.

Mališani treba da osmisle i naslikaju rad u okviru navedene teme, a najviše uspeha imaće oni autori koji su izrazili autentično viđenje etničke raznolikosti ili kulturnih specifičnosti etničkih zajednica koje žive u Vojvodini.iz AP Vojvodine. Rok za podnošenje radova jeste 17. jun. Učenik može prijaviti jedan rad. Komisiji je neophodno dostaviti i prateću dokumentaciju: obrazac prijave; izjavu roditelja/staratelja autora o autorskim pravima na delo i potvrdu škole o statusu redovnog učenika. Umetničko dela đaka, kao i prateća dokumentacija može se podneti u elektronskom obliku, odnosno, putem aplikacije na internet strani Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje. Oni koji ne veruju tehnologiju, to mogu da urade i putem pošte (adresa Foruma za edukaciju, saradnju, afirmaciju i podršku građanskom društvu, Poštanski pregradak 112, 21101 Novi Sad). Obrasci prateće dokumentacije za učešće na konkursu mogu se preuzeti na internet stranici Sekretarijata na adresi http://www.puma.vojvodina.gov.rs. Selekcija pristiglih radova biće postavljena na internet prezentaciji Sekretarijata, uz navođenje autora materijala.

Učeničke likovne radove vrednovaće i ocenjivaće konkursna komisija koju će činiti predstavnici Foruma za edukaciju, saradnju, afirmaciju i podršku građanskom društvu iz Novog Sada (partner na projektu), Sekretarijata, nastavnici i profesori obrazovnih ustanova i dr. Autore najbolje rangiranih radova AP Vojvodina nagradiće multimedijalnim uređajima (tri nagrade).

Z.S

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.