ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE U NEMAČKOJ

Na internetu se pojavio snimak, isprva naslovljen "tuča Engleza i Srba u Gelzenkirhenu", ali se ispostavilo da nije o tome reč

17:24

16.06.2024

Podeli vest:

Printscreen/X

Pred derbi meč 1. kola Evropskog prvenstva u fudbalu, u kome igraju Srbija i Engleska, mnogo toga burnog dešava se i na ulicama Nemačke, zemlje-domaćina EURO 2024.

Podsetimo, u subotu uveče su se u toj državi desile ogromne velikoalbanske provokacije, a u nedelju su Albanci napali srpske navijače.

I, na kraju morali da beže.

Na internetu se pojavio snimak, isprva naslovljen „tuča Engleza i Srba u Gelzenkirhenu“, ali se ispostavilo da nije o tome reč.

Naime, grupa albanskih navijača, zajedno sa huliganima iz Bosne i Hercegovine i nekim Šalkeovim pristalicama (sve se i dešava u gradu iz kog je Šalke, Gelzenkirhenu), zaletela se i napala srpske navijače koji su bili u bašti jednog kafića.

Ali, sekund, dva kasnije, odgovor im je stigao u vidu juriša i napadnutih iz bašte, i onih koji su bili unutar tog objekta, pa su se napadači razbežali, pa policija koja je dotrčala nekoliko trenutaka kasnije i nije imala mnogo posla.

Evo i snimka te tuče, iz ptičje perspektive, iz koje se vidi kako na povik „Juriiiš!“ srpski navijači uzvraćaju udarac Albancima i rasteruju ih:

Na utakmici Italija – Albanija u Dortmundu bilo je i zastava tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, i tzv. „Velike Albanije“ …

Svojevrsni „tifo revanš“ priredili su srpski navijači dan kasnije.

Oni su, naime, oduzeli albanskim pristalicama njihove navijačke zastave, a pojedine dresove. A među trofejima su se našle i engleske zastave.

Strani portali koji se bave navijačkim životom navode da se, konkretno na ovoj fotografiji, nalaze navijači Partizana, „grobari“.

Sa druge strane, osvanule su i fotografije „delija“, pristalica Zvezde i, „lešinara“, navijača Borca iz Banjaluke, koji su pred meč sa Engleskom osvojili ono što se u navijačkom svetu smatra najvećim trofejom, zastave pojedinih engleskih tifo-grupa.

(Pančevac/Novosti)

VIDOVDAN I VESELI SE SRPSKI RODE Ovako se navijači zagrevaju za prvi meč Srbije na EURO 2024 u Gelzenkirhenu!

DAN KOJI SMO ČEKALI 24 GODINE Srbija večeras igra prvi meč na EURO 2024 protiv Engleske (ANKETA)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.