RADNI SASTANAK: O srednjoročnom planu Grada Pančeva

Planove usvaja Skupština grada Pančeva u propisanom postupku koji uključuje i javni uvid i javnu raspravu

21:15

04.10.2024

Podeli vest:

Grad Pančevo
Grad Pančevo

U Gradskoj upravi Grada Pančeva održan je radni sastanak povodom Srednjoročnog plana grada Pančeva, koji se nalazi u okviru dokumenta za dugoročno razvojno planiranje – Plana razvoja grada Pančeva od 2022. do 2028. godine.

Maja Vitman, gradska menadžerka, ovim povodom je rekla:

Veoma smo zadovoljni ostvarenim rezultatima koje smo obradili na održanoj radionici. U prisustvu predstavnika radnih grupa i konsultanata radilo se na podacima koje su pripremile i dostavile nadležne organizacione jedinice Gradske uprave i javno-komunalnih preduzeća. Imajući u vidu da se radi o dokumentima javnih politika, Izveštaj o realizaciji Srednjoročnog plana grada Pančeva od 2023. do 2025, godine – za 2023. godinu, kao i Nacrt srednjoročnog plana grada Pančeva od 2024. do 2026, usvaja Skupština grada Pančeva u propisanom postupku koji uključuje i javni uvid i javnu raspravu. Želim da zahvalim svima na učešću i nastavku realizacije zadatih ciljeva.

Grad PančevoGtad Pančevo

Da podsetimo, Skupština grada Pančeva je 15. jula 2022. godine donela Plan razvoja grada Pančeva od 2022. do 2028. godine, kao dugoročni dokument razvojnog planiranja. U skladu s odredbama Zakona o planskom sistemu Republike Srbije, Skupština grada Pančeva je donela i Srednjoročni plan grada Pančeva od 2023. do 2025. godine, kao element operacionalizacije dugoročnog plana razvoja za period od tri godine.

Grad PančevoGrad Pančevo

Jedinica lokalne samouprave je kao obveznik srednjoročnog planiranja dužna da prati sprovođenje mera i aktivnosti i stepen postizanja ciljeva utvrđenih srednjoročnim planom, kao i da izrađuje godišnji izveštaj o sprovođenju srednjoročnog plana koji se odnosi na prethodnu fiskalnu godinu – objasnila je Maja Vitman.

Za realizaciju aktivnosti koje su propisane Zakonom o planskom sistemu RS, obrazovani su Koordinacioni tim i sektorske (tematske) radne grupe za razvojno planiranje. Zadaci radnih grupa su prikupljanje i obrada podataka o realizaciji pojedinačnih aktivnosti u okviru svake od mera iz Srednjoročnog plana grada Pančeva od 2023. do 2025. godine, kao i o vrednosti pokazatelja učinka za utvrđene mere i ciljeve. Takođe, zadatak radnih grupa je i učešće u izradi nacrta godišnjeg izveštaja o realizaciji Srednjoročnog plana grada Pančeva od 2023. do 2025. godine za 2023, kao i učešće u izradi nacrta Srednjoročnog plana grada Pančeva od 2024. do 2026. godine za naredni trogodišnji period, u okviru svojih nadležnosti.

(Pančevac / S. T.)

MAJA VITMAN Počela je dugo čekana obnova

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.