50 GODINA SRPSKOG KULTURNOG CENTRA U PARIZU! Jubilej obeležen izložbom našeg Pančevca Mikija Ćirovskog! FOTO

10:58

21.06.2023

Podeli vest:

Jovan Došlov

U prepunoj galeriji Kulturnog centra Srbije u Parizu povodom obeležavanja 50 godina ove jedinstvene institucije otvorena je izložba dokumentarnih fotografija Milovana Mikija Ćirovskog, koji je rodom iz Pančeva.

Izložba “Foto zapisi”, predstavljena je pariskoj publici od strane Kulturnog centra Srbije i Balkan Medie, a uz podršku Ministartstva kulture prati bogatu istoriju ove ustanove i njenu posvećenost promociji srpske kulture u Parizu.

Jovan Došlov

Izložba slavi 50 godina strasti, kreativnosti i otvorenosti, i pretvorila je galeriju Centra u prostor za vizuelno istraživanje najmarkantnijih trenutaka u njegovoj istoriji. Kroz upečatljive kadrove, Milovan Miki Ćirovski, novinar i fotograf, alumni prestižne škole Luj Lumijer i najverniji svedok razvoja Kulturnog centra Srbije od njegovog osnivanja, zabeležio je privilegovane trenutke međukulturalnih susreta, brojnih projekata i uzbudljivih događaja.

Jovan Došlov

Direktorka Kulturnog centra Srbije, Natali Beljanski zahvalila je autoru izložbe što je omogućio da ovako vredna arhiva ugleda svetlost dana i podseti posetioce na uspehe i dostignuća Kulturnog centra. Nikola Letić, direktor projekata u Balkan Mediji, napomenuo je da ovaj cenjeni dom nije samo ustanova kulture, već jedini i jedinstveni izlog srpske kulture na zahtevnoj pariskoj umetničkoj sceni.

Jovan Došlov

Otvaranju je prisustvovao veliki broj poštovalaca fotografije i srpske kulture, među kojima i čuveni francuski kritičar fotografije Erve Le Gof, konzul Srbije u Francuskoj Branislava Bečanović, čuveni umetnik Boba Pavlović i muzičar Petar Gojković i velika fotografska imena Milomir Kovačević Strašni i Zoran Jovanović Mačak.

Jovan Došlov

Prvi deo izložbe održava se od 16. juna do 8. jula, prikazujući same početke ove
ustanove. Nakon leta sledi drugi deo koji će predstaviti događaje od 80-ih godina do
danas.

Jovan Došlov

(Pančevac/KCS/Nikola Letić)

OTVORENA IZLOŽBA ISIDORE STOJANOVIĆ: Slikarka 2 godine pripremala slike i crteže za postavku U NESTAJANJU NASTAJANJA! VIDEO

GERONTOLOŠKI CENTAR PANČEVO: Uz zvuke gitare i harmonike otvorena izložba slika likovne sekcije!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.