SRPSKI TAG OD SADA I KROZ MAĐARSKU: Potpisan sporazum o elektronskoj naplati putarine sa komšijama

16:22

13.11.2023

Podeli vest:

Privatna arhiva

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić potpisao je danas u Palati Srbija Sporazum o saradnji u oblasti elektronske naplate putarine sa ministrom građevinarstva i saobraćaja Mađarske Lazarom Janošem.

– Naši mađarski prijatelji imaju sistem naplate putarine i zaštite lokalnih puteva već duže vremena. Danas smo ovim sporazumom dogovorili da taj sistem počne da radi i u Srbiji, rekao je Vesić.

Sistem naplate putarine odnosi se na frekventne saobraćajnice prvog B i drugog B reda koji nisu auto-putevi, i odnose se samo na kamione težine preko 7,5 tona.

– Na taj način ćemo omogućiti da se zaštite lokalni putevi pošto je većina njih pod pritiskom. Osim same naplate imaćemo i merenje osovinskog opterećenja u asfaltu što znači da ćemo moći da zaštitimo naše puteve, rekao je ministar.

Ovaj sporazum još jedan je dokaz prijateljstva između Srbije i Mađarske.

– U narednih četiri do pet godina neće biti ni jedne zemlje u susedstvu sa kojom će Srbija biti bolje saobraćajno povezana od Mađarske. To je dokaz naše saradnje, zaključio je Vesić.

ZA SAMO SAT VREMENA PRIJAVILO SE VIŠE OD 4.000 STUDENATA: Evo ko sve ima pravo na studentsku karticu i otkad će moći da je koristi

(Pančevac/Kurir.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.