PORESKI KALENDAR ZA 2024: Evo kojih datuma stižu na naplatu prve obaveze

08:55

02.01.2024

Podeli vest:

Pixabay

Poreska uprava objavila je novi poreski kalendar, a prve obaveze stižu na naplatu već prvih dana nove godine.

05. januar 2024.

Dostavljanje obaveštenja o zaključenim ugovorima po osnovu estradnih programa zabavne i narodne muzike i drugih zabavnih programa u mesecu decembru 2023. godine na Obrascu OZU.

Dostavljanje izveštaja o izvršenju obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom na Obrascu IOSI, za mesec decembar 2023. godine i uplata sredstava.

10. januar 2024.

Podnošenje poreske prijave i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja na Obrascu PP-PPNO i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja za mesec decembar 2023. godine.

Podnošenje poreske prijave za porez na dodatu vrednost na Obrascu PPPDV i plaćanje PDV za mesec decembar 2023. godine od strane poreskog dužnika iz člana 10. Zakona o PDV.

15. januar 2024.

Plaćanje akontacije poreza i doprinosa na prihode od obavljanja samostalne delatnosti za mesec decembar 2023. godine.

Plaćanje poreza na prihod od pružanja ugostiteljskih usluga za četvrti kvartal 2023. godine.

Plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike, domaće državljane zaposlene u inostranstvu i inostrane penzionere za mesec decembar 2023. godine.

Podnošenje poreske prijave o obračunatim doprinosima za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva, na obrascu PP OD-O i plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za mesec decembar 2023. godine.

Podnošenje poreske prijave za porez na dodatu vrednost, na Obrascu PPPDV i plaćanje PDV za mesec decembar 2023. godine.

Podnošenje Obrasca PID PDV 1 za mesec decembar 2023. godine, ako je u tom mesecu ispunjen jedan od kriterijuma za sticanje statusa obveznika PDV koji pretežno vrši promet dobara u inostranstvu.

Podnošenje poreske prijave za porez na dodatu vrednost na Obrascu PPPDV i plaćanje PDV za četvrto tromesečje 2023. godine.

Podnošenje Obrasca PID PDV 1 za četvrto tromesečje 2023. godine ako je obveznik u tom periodu ispunio jedan od kriterijuma za sticanje statusa obveznika PDV koji pretežno vrši promet dobara u inostranstvu.

Podnošenje zahteva na Obrascu IEPDV za promenu poreskog perioda za koji se predaje poreska prijava i plaća PDV iz kalendarskog tromesečja u kalendarski mesec.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.