GODINA DANA OD TRAGEDIJE Ispred ‘Ribnikara’ komemorativni program ‘Buđenje’

09:13

03.05.2024

Podeli vest:

printscreen/YT

Obeležavanja prve godišnjice zločina i komemoracije žrtava masovnog ubistva u školi „Vladislav Ribnikar“ 3. maja 2023. godine počelo je tačno u u 8.40 u Ulici kralja Milutina 10, gde se dogodilo masovno ubistvo.
U znak sećanja na devetoro učenika i čuvara te škole koje je tada 13-godišnji K.K. ubio 3. maja prošle godine hicima iz pištolja, mediji u Srbiji su u 8.41 časova prekinuli emitovanje programa na jedan minut.

Ispred škole se okupio veliki broj rođaka i prijatelja stredale dece, kao i građana koji su došli da odaju počast stradalima.

Deo Ulice kralja Milana, od Njegoševe do Krunske, nazvan „Prostor tišine“, biće zatvoren za saobraćaj do 19.30, kako bi građani mogli da odaju počast stradalima.

Tokom celog dana tu će biti moguće ostaviti cveće, zapaliti sveću i upisati se u knjigu sećanja, u prostorima određenim za to.

Kod spomenika Desanki Maksimović na Tašmajdanu, od 9 do 19 časova biće organizovan Forum u okviru kojeg će građani razgovarati sa predstavnicima Multidisciplinarnog tima o pitanjima koja se tiču uzroka i posledica masovnih ubistava 3. i 4. maja 2023. godine, a za to vreme na posebno postavljenom ekranu u blizini tog spomenika biće emitovan video kolaž sećanja na žrtve.

U prostoru Foruma biće dostupna kutija za poruke, kao i QR kodovi koji će omogućiti građanima da iznesu predloge koji će biti korišćeni u procesu razvijanja ideja o budućem Memorijalnom centru.

Završni muzičko-scenski program će biti održan u Studentskom kulturnom centru u 20 časova, a zbog ograničenog prostora, građani će događaj moći da prate na postavljenom ekranu na Tašmajdanu, kao i u direktnom prenosu na Radio-televiziji Srbije, televizijama N1 i Nova S.

Ministarka prosvete O PROGRAMU “BUĐENJE”: Svaki 3. MAJ će biti DAN ogromne TUGE i sećanja na žrtve

Danas je GODIŠNJICA TRAGEDIJE U RIBNIKARU

GODIŠNJICA TRAGEDIJE Predsednik Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.