PANČEVO Održano takmičenje u mažoretu, danas seminar za trenere i mažoretkinje

10:52

12.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/TV Pančevo

Takmičenje pod nazivom „Grand prix of majorette sport Serbia“ prvi put je organizovano u Hali sportova u Pančevu. Organizatori ovog događaja su Svetska mažoret asocijacija, Savez mažoretkinja Srbije i pančevačkog plesnog studija Lana.

Pančevu je pripala čast da bude domaćin prvog Grand prix-a mažoretkinja u našoj zemlji. Ovo internacionalno takmičenje okupilo je veliki broj učesnika kako iz Srbije, tako i inostranstva.Oni su svojim izuzetnim nastupima očarali publiku gracioznošću i veštinom. Predsednica Svetske mažoret asocijacije Željka Banović ističe da je glavni cilj ovog takmičenja promovisati mažoret sport.

– Cilj je ustvari bio da dovedemo mažoret sport na neki viši nivo u Srbiji. Imamo mlade ljude koji imaju veliki entuzijazam i rade dobro u svojim klubovima, trenutno mislim da idemo u dobrom pravcu, a to znači da već sledeće godine možemo očekivati još jedno ovakvo takmičenje, koje očekujem da postane tradicionalno, samo ostaje još da odredimo tačan termin, istakla je Željka Banović.

Jedna od organizatorki ove sportske manifestacije Bogdana Kelča, otkrila nam na koji način je organizovan celokupan program takmičenja, kao i koji su se to klubovi iz Srbije predstavili gledaocima.

– Iz Srbije je nastupilo šest timova, a to su Bela Crkva, Šabac, Omoljica, Pančevo, Bavanište i Ada Mol. Program je pravljen u saradnji sa Svetskom asocijacijom, po njihovom planu i programu, jer takmičenja koja oni organizuju imaju isti sistem organizovanja, pa smo na osnovu toga sve pripremili, rekla je Bogdana Kelča.

Dan nakon završetka takmičarskog dela, održaće se i seminar za trenere u okviru Svetske mažoret asocijacije. Po prvi put u Srbiji treneri i mažoretkinje imaju mogućnost da pohađaju ovaj seminar,koji će se održati 12. maja u OŠ „Đura Jakšić“ u Pančevu. Na seminar su dobrodošli svi zainteresovani mažoret timovi.

(Pančevac/TV Pančevo)

SAČUVAJMO HUMANOST Obeležen Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi i Dan bezbednosti motociklista

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.