DA LI JE OVO KRAJ? Nadal poražen 3:0 od Zvereva u prvom kolu Roland Garosa, odbio oproštajnu ceremoniju

19:01

27.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/Tennis TV

Kralj pariske šljake otišao je u legendu. Nemac Aleksandar Zverev (4. ATP) bio je juče bolji u 1. kolu Rolan Garrosa rezultatom 6:3, 7:6, 6:3 protiv četrnaestogodišnjeg osvajača Kupa musketara u Bulonjskoj šumi, Španca Rafaela Nadala.

Ostaje da se vidi hoće li slavni Majorčanin, koji je za sada odbio oproštajnu ceremoniju, uspeti da smogne snage da se ovde, u ulozi igrača, možda pojavi još koji put.

– Teško mi je da pričam, ne znam da li mi je ovo poslednji meč ovde, ali ako je bio poslednji, uživao sam. Velike su šanse da se neću vratiti. Ali, niko ne zna, ništa još nije sto odsto odlučeno. U svakom slučaju, biću ovde za Olimpijske igre – obratio se Rafa emotivnim glasom publici i zahvalio joj se na ogromnoj ljubavi koju je dobio.

Povratnik posle povrede i duge pauze, plasiran tek na 275. mestu rang liste najboljih svetskih tenisera, ali sa zalogom imena zauvek ugraviranog u pariskoj šljaci, nije mogao da pruži jači otpor protivniku kojeg mu je dodelio nemilosrdni žreb bez popusta na slavu.

Počeo je Nadal neuspelom skraćenom loptom i izgubljenim servisom bez osvojenog poena, u drugom setu je na momente vodio i stigao do tajbreka, a u trećem krenuo u još žešći napad. Poveo je sa 2:0 u gemovima, a “Šatrije” proključao od radosti. Navijali su za njega u ovom meču, iz pijeteta, i neki koji možda nikada nisu pre toga. Poput mačke vrebao je lopte odapete iz reketa Zvereva i s osnovne linije čitao njegove misli, nadoknađujući time ubitačnost koju su mu uskratili povreda i pauza. Na momente, ispaljeni projektili podsećali su na starog Rafu. Ali realnost ga je na kraju, posle tri sata i 4 minuta igre, ipak sustigla.

(Pančevac/Novosti)

ORGANIZATORI DONELI ODLUKU Evo kada Nole igra svoj prvi meč na ovogodišnjem Roland Garosu!

STIGAO U PARIZ Ko je Boris Bošnjaković, novi trener Đokovića?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.