VUČIĆ NAKON SASTANKA SA DELEGACIJOM REPUBLIKE SRPSKE: Naš ključni interes je MIR

13:10

08.06.2024

Podeli vest:

Printscreen/TV Pink

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija i Republika Srpska nikad nisu prekršile dogovor postignut pre 10 godina, da bez obzira na različita mišljenja – nikad ne smeju da trpe odnosi Srbije i Srpske.

– Dodik je rekao jednu važnu stvar oko koje smo se mi dogovorili još pre 10 godina, analizirajući sve naše greške iz istorije. Pre 10 godina napravili smo prvi dogovor koji nikada nismo prekršili, a to je da Srbija i Srpska, bez obzira na to hoćemo li nekada imati različita viđenja stvari, drugačije mišljenje po određenim pitanjima, hoćemo li nekada lično biti u najboljima, ponekad ne u najboljim odnosima – da nikada ne smeju da trpe zbog toga naši odnosi – istakao je Vučić, na zajedničkoj sednici vlada Srbije i Republike Srpske, u okviru Svesrpskog sabora u Beogradu.

On je na zajedničkoj sednici delegacija Srbije i Republike Srpske pojasnio da su teški dani pred nama pre svega zbog dešavanja u Evropi i svetu, jer kada sila udari na silu niko ne želi da se povuče.

– Ako pogledate Evropu i SAD oni ne mogu da dozvole da Rusija pobedi, a Rusija da izgubi rat. I to nas vodi u svetsku katastrofu. Zato je naš vitalni interes očuvanje mira. Napadani smo, proganjani u Prvom svetskom ratu smo izgubili dosta stanovnika, u Drugom isto. U antifašističkim pokretima u bivšoj Jugoslaviji bili su uglavnom Srbi – rekao je Vučić.

– Zato je mir naš ključni interes – zaključio je Vučić.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.