PRVOG DANA JULA I DO 37 STEPENI

Temperatura do 37 stepeni, uveče i tokom noći mogući pljuskovi

08:15

01.07.2024

Podeli vest:

Pančevac

Meteorolozi za danas prognoziraju pretežno sunčano i veoma toplo vreme uz slab do umeren zapadni i severozapadni vetar. Najtoplije će biti na jugoistoku zemlje gde će živa u termometru dostići 37. podeljak. Uveče i tokom noći pljuskovi i pad temperature.

Pred nama je još jedan vreli letnji dan. Prijatnu jutarnju temperaturu zameniće visokih 37 stepeni na jugoistoku zemlje, odnosno 31 stepen na severu Bačke, gde je prognozirana najniža maksimalna temperatura.

Prognozirana je i veoma visoka vrednost UV inedksa u najvećem delu zemlje, što znači da ne treba izlaziti napolje u najtoplijem delu dana, a ako izlazite nanesite kremu sa zaštitnim faktorom.

Kasnije posle podne i uveče u severnim, zapadnim i centralnim, a tokom noći i u istočnim predelima očekuje nas naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature.

Ponovo se lokalno očekuju obilne padavine za kratak vremenski period, kao i jak i olujni vetar u zoni najjačih padavina.

U utorak će biti desetak stepeni manje u odnosu na prvi radni dan ove nedelje.

Moguć poremećaj sna i bolovi u mišićima i zglobovima

Nepovoljna biometeorološka situacija doprineće pojavi uobičajenih tegoba kod većine hronično obolelih. Dodatni oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu poremećaja sna, kao i bolova u mišićima i zglobovima. Preporučuje se adekvatno odevanje i umerena fizička aktivnost. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.

(Pančevac/RTS)

UŽIVAJTE U PRVOM DANU VIKENDA Bez upozorenja RHMZ-a na nepogode, temperatura do 33 stepena

SUNČANO I VEOMA TOPLO Poslednjeg dana juna temperatura do čak 37 stepeni

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.