STARČEVO: Rolerijada i biciklijada u sklopu Dana druženja

14:53

08.08.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Ovogodišnju manifestaciju “Dani druženja” u Starčevu obeležila su i mnogobrojna sportska takmičenja i turniri. Veliku pažnju najmlađih privukla je tradicionalna Rolerijada i biciklijada na Trgu neolit, javlja RTV Pančevo.

Bicikl, roleri, ili čak i trotinet: mnogi mladi Starčevci sa nestrpljenjem su čekali dan Rolerijade i biciklijade, pa da, opremljeni svojim najdražim prevoznim sredstvom, zablistaju na Trgu neolit. „Dani druženja“ zaista se ne mogu zamisliti bez ove zanimljive trke, koja dve decenije unazad okuplja decu, roditelje i meštane. Desetogodišnja Neda Kostić prvi put je ovde, ali su joj, kako kaže, “trikovi” na rolerima dobro poznati.

Baš pravi porodični dani, ima i za odrasle, i za mlađe svakakvih manifestacija. Moj suprug igra fudbal, dečica dolaze ovde gde su ovi animatori, takmičenja, tako da je baš lepo.

Dobro je poznato da svaka trka ima svoja pravila. Dok je za Rolerijadu presudna brzina, u Biciklijadi do titule pobednika stiže –najsporiji vozač. Ipak, na kraju krajeva, najvažnije je učestvovati.

Ograničenja, u suštini, ne postoje, ali, pošto je program namenjen za decu, onda se oni dele u dve kategorije, mlađa i nešto starija deca. Uglavnom su to deca do nekih 12, 13 godina.

Što se tiče nagrada, za Biciklijadu i Rolerijadu postoje prva tri mesta, ali nagrade nisu u prvom planu, već svaki učesnik biva nagrađen sokićem i majicom „Dana druženja“.

Bilo je uzbudljivo i na školskom košarkaškom terenu, gde su se za titulu pobednika u turniru u mini-basketu borili mlađi pioniri starčevačkog košarkaškog kluba “Borac”. Da je ljubav prema košarci uvrežena kod mladih Starčevaca, primer je devetogodišnji Petar Slavković.

Inače, turnir za mlađe pionire samo je jedan od nekoliko turnira u basketu koje “Borac” svake godine organizuje u sklopu “Dana druženja”.

U saradnji sa mesnom zajednicom organizujemo ove turnire. Pobednici dobijaju nagrade, medalje, majice, uglavnom je humanitarnog karaktera, ne naplaćuje se. Ko god želi, može da učestvuje, ne samo iz Starčeva. Na primer, kada su igrali pioniri, bile su tu ekipe iz Pančeva, Omoljice i Starčeva.

U okviru starčevačke manifestacije organizuju se još mnogi sportski događaji i takmičenja, kao što su turnir u tenisu, malom fudbalu, pikadu, šahu i – jambu

(Pančevac/RTV Pančevo)

Za svakog po nešto: 28. ,,Dani druženja“ u Starčevu

STARČEVO: Održana sedma „Čajanka“ u muzeju uz mnogo zanimljivih priča

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.