LEPŠA I ZDRAVIJA KOSA uz jabukovo sirće

13:51

22.08.2024

Podeli vest:

Foto: rawpixel.com - Freepik.com
Protiv masne kose, peruti i za prosvetljavanje kose

Jabukovo sirće može vašu kosu učiniti glatkom. Kao regenerator pomaže da se uklone ostaci proizvoda za negu, čineći je ponovo sjajnom i lakšom za raščešljavanje. Ali sirće se koristi i protiv peruti i svraba vlasišta, kao i za osvetljavanje kose. Uzgred: ne plašite se mirisa – nestaje nakon sušenja.

Perut ćete smanjiti ako stavite kašičicu jabukovog sirćeta u šampon.

Ako imate masnu kosu ili svrab glave, razblažite malo jabukovog sirćeta sa istom količinom vode i umasirajte smešu u kožu glave pre pranja kose. Sirće stimuliše cirkulaciju i čisti žlezde vlasišta od ostataka sebuma, čime ih odmašćuje. Njegov pH neutralan efekat takođe pomaže protiv svraba kože glave.

Perut ćete smanjiti ako stavite kašičicu jabukovog sirćeta u šampon. Kosa će biti sjajnija ako kao balzam upotrebite dve kašičice jabukovog sirćeta sa čašom vode. Nakon tri do pet minuta temeljno isperite ovaj balzam.

A ako želite da posvetlite kosu, redovno je perite jabukovim sirćetom. Jednom nedeljno nakon pranja dodajte malo razblaženog jabukovog sirćeta (odnos 1 : 1) u kosu i ostavite sirće da deluje 15 minuta pre nego što ga temeljno isperete.

(Pančevac)

Kupanje u bazenu blagotvorno za obolele od psorijaze

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.