Veličanstvene slike iz Ivanjice, kao da je vreme stalo: Nušić je naredna tri dana na vlasti – ovo je srpska prestonica kulture, humora i zabave

15:01

24.08.2024

Podeli vest:

Foto: RINA

Ivanjica – Opština Ivanjica od danas ima novog predsednika, a to je ni manje ni više već Branislav Nušić kome su predati ključevi grada. Sve ovo govori samo jedno – počela je još jedna Nušićajada u Ivanjici, manifestacija koja slavi humor, smeh i kulturu. Glumac Milan Milosavljević je već tradicionalno u ulozi čuvenog srpskog pisca i upravo on će biti domaćin i vlast naredna tri dana.

– Dragi moji, vidite da su ključevi u mojim rukama, to znači samo jedno – vi se za sve pitate. Želim da u ova tri dana iz svih uglova čujem samo vesele osmehe, dobro raspoloženje i da uživate u bogatom kulturno-zabavnom programu koji su organizatori pripremili i ove godine. Ono što ja mogu da vam obećam jeste puno veselja, puno osmeha i mnogo dobre zabave. Ovo su dani kad treba da se osećate rastrećeno i da uživate, rekao je uz osmeh i karakterističan humor, glumac Milan Milosavljević.

 

Nušiću je ključeve grada predao novi predsednik opštine Ivanjica, Aleksandar Mitrović, koji je takođe prilikom simpatične primopredaje izazvao pozitivnu atmosferu među okupljenim građanima.

– Tek sam došao na vlast, a evo brzo me skinuše, kazao je Mitrović i dodao da je Nušićajada svojevrsni simbol Ivanjice, a ove godine je posebna i jubilarna jer se održava 15. put nakon obnavljanja.

– U Ivanjici tokom naredna tri dana sve će biti podređeno umetnosti, dobrom raspoloženju, zabavi, druženju. U izuzetno bogatim sadržajima uživaće mališani, jer se park pretvara u dečju scenu, ali i odrasli. Koncerti poznatih izvođača nešto su, po čemu je naša manifestacija poznata. Kroz našu opštinu koja broji 28.000 stanovnika, tokom tri dana koliko traje manifestacija prođe i preko 60.000 ljudi. Svi hoteli su već unapred popunjeni, ali velika potražnja je bila i u privatnom smeštaju, rekao je za RINU Mitrović.

Da su ovakve manifestacije jako značajne za očuvanje kulture, ali i razvoj turizma u Srbiji potvrdio je i pomoćnik ministra kulture u Vladi RS, Miodrag Ivanović.

– Zaista mi je drago što sam večeras u ovom malom, ali predivnom gradu koji slavi našeg velikog Branislava Nušića dugi niz godina, a ovog leta i jubilej 160 godina od njegovog rođenja. Svi gosti koji posete Ivanjicu tokom naredna tri dana imaće priliku da uživaju u zanimljivom i bogatom programu i to je samo još jedan pokazatelj koliko su ovakve manifestacije važne. Čuvaju i razvijaju našu kulturu, tradiciju i umetnost i mi kao ministarstvo smo spremni da podržimo ovakve događaje, istakao je Ivanović.

Ivanjička ’’Nušićijada’’ visoko je kotirana na turističkoj mapi festivalskih ponuda u zemlji i regionu. Obeležavaju je imena i institucije iz sveta kulture, zabave, novinarstva, izdavaštva, besedništva, satire i aforizma, kao i talentovani stvaraoci iz ivanjičkog kraja. Višegodišnja saradnja sa akademskim institucijama poput Matice srpske, Pravnog fakulteta univerziteta u Beogradu, Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, govore o značaju edukativne uloge festivala.

(Pančevac/RINA)

Plata 1.500 evra plus bakšiš i obezbeđen smeštaj – i ovo nije na hrvatskom primorju već u srcu Srbije!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.