ZLATNI SEPTEMBAR DANAS U PANČEVU: Podržimo decu obolelu od malignih bolesti

Budimo solidarni – podržimo i mislima i prilogom - male junake, decu obolelu od raka, u akciji „Zlatni septembar“ organizacije „Nurdor” u petak, od 16 do 19 časova, ispred pančevačkog Narodnog muzeja

09:30

27.09.2024

Podeli vest:

I mi Pančevci imaćemo priliku da u petak, zajedno sa još 35 gradova u Srbiji podržimo akciju „Nurdora” kojom nas već tradicionalno u akciji „Zlatni septembar“ ova organizacija koja okuplja roditelje dece obolele od raka poziva da pokažemo solidarnost sa decom i njihovim porodicama tokom velikih životnih bitki, ali i da prikupimo dodatna sredstva za podizanje nivoa zdravstvene zaštite ove dece.

U Pančevu akcija počinje u 16 časova ispred Narodnog muzeja (u slučaju kiše u holu), obraćanjem direktora ove institucije Miroslava Birclina. Najmlađe će sigurno obradovati što će program voditi Kalu, njihov Luka Jovanović, omiljeni učesnik „Survajvera”.

Na podijum će najpre izaći mažoretkinje „Pančevačke lavice” a zatim i najtalentovaniji mladi muzičari, učenici Muzičke škole „Jovan Bandur“ i balerine iz Plesnog studija „Lana”, dok će malo stariji iz Medicinske škole za najmlađe izvesti i predstavu „Deda Mraz kroz vreme rešava probleme”.

Do 19 časova, dokle traje program, nastupiće i Hor „Vokal kids” i „UV Dance Animatori”. Za sve to vreme slikarka Ivana Markez Filipović vodiće radionicu gde će posetioci, a pre svega deca, imati priliku da na drvetu solidarnosti dodaju svoj listić ili grančicu.

Cela ova akcija osmišljena je i zato da nas podseti da uplatimo ne tako veliku donaciju, jer naš mali ulog, kada se svi skupimo, znači mnogo. Možemo pomoći svakog meseca sa 200 dinara slanjem poruke 2 u svim mrežama na broj 1150. Za 20 godina postojanja „Nurdora” uloženo je više od 3 miliona evra u podizanje nivoa zdravstvene zaštite dece obolele od raka u celoj zemlji .

Pošto je ove godine slogan akcije „Bolnica po meri deteta” sada je pred nama svima zajedno da prikupimo sredstva i da rekonstruišemo hemato-onkoloških odeljenja u Institutu za zaštitu dece i omladine Vojvodine i u Univerzitetskoj dečijoj bolnici u Tiršovoj.

(Pančevac / N. S.)

KAD SE MALE RUKE SLOŽE Deca sama izradila broševe i magnete, a sav dobrotvorni prilog namenjen NURDOR-u

ZLATNI SEPTEMBAR U GRADSKOM PARKU Pančevo među 20 gradova u Srbiji: Prodajna izložba crteža za decu obolelu od malignih bolesti! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.