Mestimično kiša i pljuskovi s grmljavinom

Na severozapadu Srbije temperatura jesenja, najviše 16 stepeni, na jugoistoku letnja, do 27.

09:25

04.10.2024

Podeli vest:

Pixabay

Danas će biti umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom. U Banatu  će duvati olujna košava.

Ujutro i pre podne će duvati umeren i jak, u planinskim predelima i košavskom području ponegde i olujni južni i jugoistočni vetar, koji će posle podne i uveče biti u skretanju na zapadni i severozapadni i u postepenom slablјenju do kraja dana.

Na severozapadu Srbije temperatura jesenja, najviše 16 stepeni, na jugoistoku letnja, do 27.

Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu umora, promenlјivog raspoloženja i glavobolјe. Preporučuje se smanjenje fizičkih napora. U saobraćaju se preporučuje pažnja.

U Beogradu oblačno, povremeno s kratkotrajnom kišom ili pljuskom. Do sredine dana duvaće košava. Najviša temperatura 23 stepena.

Najniža temperatura od 12 do 19 °C, a najviša od 16 °C na severozapadu do 27 °C na jugoistoku Srbije.

U subotu umereno do potpuno oblačno, mestimično s kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima, koji će još ponegde na jugu i istoku biti praćeni i grmljavinom. Vetar slab i umeren.

Najniža temperatura od 12 do 19, a najviša od 16 stepeni na severozapadu do 27 na jugoistoku Srbije.

Za vikend se i očekuje i dalje povremeno kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom, koji će biti češći na jugozapadu, jugu i istoku zemlje, ali se obilne padavine ne očekuju. Početkom naredne sedmice očekuje se pretežno sunčano uz manji porast dnevnih temperatura, a u sredu (09.10.) novo prolazno naoblačenje s kišom.

(Pančevac)

GLOGONJKE: Naš uspešni sugrađanin Aleksandar Kolocki

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.