VELIKO INTERESOVANJE PANČEVACA Održan 52. Ex teatar Fest, publika uživala u bogatom programu

08:53

07.10.2024

Podeli vest:

Foto: Printscreen/RTV Pančevo

Pedeset drugi po redu „Ex teatar Fest“ u Pančevu okupio je u našem gradu pozorišne stvaraoce i ljubitelje pozorišta iz cele zemlje i regiona. Trodnevni program festivala u organizaciji Doma omladine obeležio je bogat program – šest predstava i jednu radionicu – a manifestaciju je otvorio gradski većnik za kulturu, Darko Ješić.

Ovogodišnje izdanje pančevačkog „Ex teatar Festa“ privuklo je zaista veliko interesovanje pozorišne publike. Za vreme tri dana trajanja festivala, pred građanima se na sceni Dvorane Apolo našlo šest kvalitetnih pozorišnih komada, a ulaz na sve je bio potpuno besplatan. U skladu sa sloganom manifestacije „Na krilima reči“, prvi se na repertoaru našao poetski kabare „Čeznem da vam kažem“, autorsko delo glumca Mikija Manojlovića.

Festival je prve večeri otvorio gradski većnik za kulturu i omladinu, Darko Ješić. On je istakao da grad Pančevo prepoznaje značaj „Ex teatar Festa“, koji je po kvalitetu ravan mnogim većim festivalima.

Za odličnu organizaciju i sadržajan program zaslužan je bio Dom omladine Pančevo. Jelena Pešić, PR ove kulturne ustanove, istakla je da je ovaj festival jedna od najvažnijih i najstarijih kulturnih manifestacija Pančeva.

Pozorišni festival „Ex teatar fest“ nastao je u našem gradu sa ciljem promovisanja alternativnog teatra i inovativnih pozorišnih formi i već više od pola veka okuplja mnoge mlade pozorišne stvaraoce iz zemlje i regiona.

(Pančevac/RTV Pančevo)

PANČEVO: Pod sloganom „Na krilima reči” svečano otvoren 52. EX TEATAR FEST

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.