OMOLJICA: KUD „Žisel“ i prijatelji igrali za malog Vukana

Posebnu svečanu notu koncertu dali su članovi Hora Srpske pravoslavne crkve u Omoljici

13:37

07.10.2024

Podeli vest:

Foto: Božidar Potkonjak

Još jedan u nizu humanitarnih koncerata, ovoga puta za pomoć u lečenju mladog Omoljčanina Vukana Božića, održan je u nedelju, 6. oktobra, u organizaciji KUD-a Žisel, u prepunoj sali Doma kulture u Omoljici.

Pored domaćih folkloraša, događaj su podržali i članovi dečjih ansambala iz kulturno-umetničkih društava „Sveti Sava“ iz Crepaje i „Banatski vez“ iz Dolova.

Posebnu svečanu notu koncertu su dali članovi Hora Srpske pravoslavne crkve u Omoljici, koji su nadahnuto otpevali nekoliko tradicionalnih i  duhovnih pesama i pobrali duge aplauze.

Emotivno je bilo tokom koncerta, koji je maestralno moderirala Milica Mitić, i obraćanje člana porodice, Saške Božić, koja je pozdravila sve prisutne i zahvalila se u ime malog heroja Vukana.

Ovacije su očekivano zaslužili i članovi izvođačkog ansambla KUD-a „Žisel“ sa igrama iz Šumadije, Vranjskog polja, a naročito efektnim izvođenjjem veselih Vlaških igara.

Tako je sinoć sakupljno i uplaćeno na namenski žiro-račun 122.424 dinara, a Omoljčani sa brojnim prijateljima i gostima opet su pokazali veliku solidarnost i spremnost da se ujedine i pomognu jer „naše malo nekome znači mnogo“.

(Pančevac/J. Filipović)

ČLANOVI KUD ŽISEL U MISIJI OČUVANJA TRADICIONALNIH VREDNOSTI: Najmlađim Omoljčanima predstavili se pesmom i igrom FOTO

OMOLJAČKI FOLKLORAŠI VREDNO NASTAVLJAJU I U 2024! KUD Žisel od 1. februara sprema nove umetničke aktivnosti

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.