OMOLJAČKI FOLKLORAŠI VREDNO NASTAVLJAJU I U 2024! KUD Žisel od 1. februara sprema nove umetničke aktivnosti

08:02

23.01.2024

Podeli vest:

KUD Žisel

Zimska pauza za omoljačke folkloraše KUD-a ,,Žisel,, kratko je trajala i od 1. februara sa punim baterijama spremaju se nove umetničke aktivnosti.

Prošla godina je protekla u akumulaciji snaga i omasovljavanja članstva, naročito u najmlađim kategorijama. Kalendar koncerata nije bio prepunjen, diktiran pre svega finansijskom situacijom, ali je bio obeležen sa više zapaženih nastupa, od kojjih je više pre svega humanitarnih.

Ostavljali su srce na sceni ,,Žiselovci,, svih uzrasta za svoje sugrađane ali i udaljenije mlade i starije ljude u nevolji jer ,,naše malo za nekog je mnogo“.

U ova teška vremena, skupe se ljudi kada zatreba, oko višeg cilja, i iznedre ono najbolje iz sebe a tako je bilo i na jednom od njih, humanitarnom celovečernjem koncertu ,, Za Nocu,, 11. novembra 2023. u organizaciji članova KUD ,,Žisel,, u lokalnom Domu kulture.

U februaru folkloraški dani u Omoljici proticaće u užurbanim pripremnim
aktivnostim članova KUD-a ,,Žisel,, zbog realizacije narednih planiranih obaveza što se tiče nastupa na koncertima i festivalima, ali i planiranja učestvovanja na smotri folklora u Pančevu u organizaciji Kulturno prosvetne zajednice.

Finiširani su i napori i ulaganja na dodatna stručna usavršavanja i licenciranju umetničkih rukovodilaca društva, kako bi se članovima obezbedila pravilna obuka u duhu i po zapisanim obrascima naše narodne igre i pesme. Ovo je bio narativ svih ovih 14 godina postojanja KUD-a ,,Žisel,, koji i prepoznat i uvažen kao lokalni ambasador tradicionalne kulture, kako u Srbiji, tako i van granica naše zemlje. O
tome svedoče brojne nagrade, plakete, diplome i zahvalnice koje su pokrile zidove sale bivšeg Omladinskog doma, u kome članovi upražnjavaju svoje probe i okupljanja.

Uporedo se aktivno vrši upisivanje novih članove u folklorne grupe svih
uzrasta, gde su svi zainteresovani dobrodošli.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.