ĐOKOVIĆ NE STAJE Srbin ubedljivo savladao Safiulina za četvrtfinale mastersa u Šangaju

17:28

09.10.2024

Podeli vest:

Foto: Printscreen/Youtube

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Šangaja nakon što je ubedljivo pobedio Romana Safiulina sa 6:3, 6:2

Voli srpski as da igra u Kini, a voli publika i njega da gleda. Imaće priliku da to gleda i u nastavku turnira, te je tako nastavio borbu za trofej na ovom mastersu.

Novak je meč počeo dobro. Činilo se da je odmah napravio brejk, ali… Rus je zatražio video-proveru svog udarca i dobro je postupio pošto je lopta zakačila liniju. Potom je 61. na ATP listi uspeo da dobije gem.

Trgao se nakon svega Safiulin i u petom gemu došao do dve brejk šanse. Ipak, sad je Đoković uspeo da se spase iz teške situacije i potom u idealnom trenutku oduzeo servis rivalu.

Igrao se osmi gem, ritern je proradio, forhend je dobro funkcionisao i na semaforu je pisalo 5:3. Nole je to potvrdio u narednom gemu i došao na set od plasmana u četvrtfinale.

Drugi set počeo je idealno za Srbina – brejkom! Mogao je Safiulin da vrati izgubljeno u četvrtom gemu, ali četvrti igrač planete se izvukao iz te situacije i potom još jednim brejkom rešio sve dileme oko pobednika.

Kad je stekao dva brejka prednosti bilo je jasno da Rus više neće moći da se vrati u meč. Novak je sigurnom igrom uspeo da privede meč kraju i trijumfuje posle 72.

Vredi istaći da je srpskom asu ovo bila 37. pobeda u Šangaju, a do sad je četiri puta podizao pehar na ovom turniru.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Čeha Jakuba Menšika koji je bio bolji od Grigora Dimitrova. Taj duel na programu je u petak.

(Pančevac/Novosti)

NAJBOLJI MEČ OD OI Đoković pregazio Kobolija za osminu finala mastersa u Šangaju

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.