TRIJUMF VESLAČKOG KLUBA TAMIŠ U PARIZU: Dve discipline, dva zlatna odličja za naše takmičare! FOTO

11:03

26.05.2023

Podeli vest:

Pančevac

Prošlog vikenda u Francuskoj je održano veliko tradicionalno međunarodno takmičenje pod nazivom „43 Regata de Masse” na veslačkoj stazi „Mant la Žoli”.

Veslači Tamiša Marko Jančikin, Petar Perić, Lazar Kovačević i Miloš Lavirac iz Begeja nadmetali su se na ovom prestižnom takmičenju, a veliku pomoć u organizaciji puta, transporta, smeštaja, pozajmice čamaca i opreme momci su imali od prijateljskog Veslačkog kluba Bulonj 92 iz Bulonj Bijankura u Parizu, s kojim VK Tamiš održava dugogodišnje prijateljske veze, a Grad Pančevo je bio zbratimljen s pariskom opštinom Bulonj Bijankur 2012. godine.

Na regati na kojoj je učestvovalo 897 čamaca, od skifa do osmerca, sa preko dve hiljade veslača, naši momci su nastupili u dve discipline.

Najpre su u subotu, 20. maja, u dubl-skulu za juniore veslali Marko Jančikin i Miloš Lavirac, i to u konkurenciji 38 čamaca, a u sutradan, u nedelju, 21. maja, u četverac-skulu za juniore u konkurenciji 24 čamca veslali su: Marko Jančikin, Petar Perić, Lazar Kovačević i Miloš Lavirac.

Pančevac

Osvajanjem prvog mesta u kvalifikacijama u dubl-skulu, s trećim najboljim vremenom od svih posada, Marko i Miloš su obezbedili jednu od najboljih startnih pozicija za finale. S obzirom na to da su ovi sjajni momci već dobro uvežbani partneri iz reprezentacije Srbije, vrlo sigurno su vodili finalnu trku štedeći snagu za finiš, u kome su izbili na prvo mesto sa sekundom prednosti ispred drugoplasirane francuske posade.

Drugog dana takmičenja Marko Jančikin, Petar Perić, Lazar Kovačević i Miloš Lavirac nadmetali su se u kvalifikacijama u četverac-skulu za juniore i kao drugi čamac, štedeći snagu za finalnu trku, obezbedili plasman u finale. U trci za odličja, vrlo iskusno vođena štrokerom Milošem Lavircem, ekipa našeg četverca držala je priključak za vodećim čamcima sve do 300 metara pred ciljem, a onda su momci povećali broj zaveslaja, prešli u vođstvo i, sa tri sekunde prednosti u odnosu na rivale, osvojili drugo zlatno odličje.

– Sjajan uspeh naših veslača na ovoj prestižnoj regati. Dve discipline – dva zlatna odličja! Čestitam momcima na izvanrednom rezultatu, a želim da zahvalim i našim domaćinima
iz Bulonj Bijankura koji su nam dali svu potrebnu logistiku za učešće na ovoj regati. Posebnu zahvalnost Veslački klub Tamiš duguje i treneru VK-a Bulonj 92 Sedriku Toublanu, koji je godinama bio i zvanični trener reprezentativca Srbije Miloša Stanojevića i s njim osvojio dve svetske medalje – rekao je posle trke trener Tamiša Ognjen Matijević.

Veslanje u Pančevu „troši” i svoj drugi vek… Medalje su decenijama stizale sa svih strana u Pančevo. Eto, lepa praksa je nastavljena.

Momci, svaka čast!

(Pančevac)

PANČEVCI ZA PONOS: Zlatni pehar za mesaru Burjan! Evo koje su još medalje stigle u Pančevo sa sajma u Novom Sadu! FOTO

UPRAVA ŽELEZNIČARA POZIVA PUBLIKU: Dođite u subotu da zajedno pozdravimo nove superligaše! FOTO

PANČEVCI SE OKITILI SA ČETIRI MEDALJE U VIŠEGRADU Karatisti Dinama osvoji zlato, srebro i dve bronze na međunarodnom turniru!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.