JEDAN SAT NAKON POČETKA SEDNICE: Predsednik Skupštine Srbije proglasio pauzu! Poslanici dela opozicije lupali u klupe, urlali, zaletali se na druge poslanike

11:59

05.07.2023

Podeli vest:

Pritnscren/RTS

BEOGRAD – Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić proglasio pauzu u zasedanju jedan sat nakon početka sednice pošto poslanici proevropske opozicije nisu dozvolili početak rasprave, i šefove poslaničkih grupa pozvao na konsultacije u svoj kabinet.

Današnja sednica u Skupštini Srbije, koja je sazvana na zahtev opozicije, počela je nasiljem opozicionih poslanika.

Predvođeni Srđanom Milivojeviće, Ćutom Jovanovićem, Radomirom Lazovićem, Nebojšom Zelenovićem, Lutovcem, Borkom Stefanovićem, oni su više od sat vremena iz sve snage udarali u klupe, duvali u pištaljke, urlali. Izvikivali i pevali navijačke pesme. Puštali muziku s razglasa.

Opstrukcija je išla dotle da su se čak zaletali na ministra državne uprave Aleksandra Martinovića koji je mirno sedeo na mestu predviđenom za članove vlade. Ali su se zatrčavali i fizički nasrtali i na poslanike vladajuće većine.

Đorđe Miketić se s uperenom kamerom mobilnog telefona unosio u lice poslanicima i snimao njihova lica. Dotle su Ćuta, Zelenović, Milivojević, Lutovac, Marinika Tepić, Borko Stefanović trčali po sali i ometali poslanike koji dobiju reč da govore. U jednom trenutku su zauzeli centralni plato skupštinske sale kod govornice uzvikujući navijačke parole, pokušavajući da priđu ministru Martinoviću.

On je poslanicima koji su sprečili nastavak rasprave u znak protesta zbog izjave ministra Aleksandra Martinovića, poručio da imaju u vidu da je danas u holu skupštine komemoracija bivšem predsedniku Srbije Milanu Milutinoviću, te da razmisle kako će da se ponašaju.

Ministar Martinović sve vreme je sedeo u sali u kojoj bi trebalo da se nastavi rasprava o smeni ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića koja je počela još 15. juna, a potom bi trebalo da započne rasprava o smeni ministra Radeta Baste.

(Pančevac)

KRAJEM LETA IZLAZI NOVI SRPSKI TRAKTOR: „Majevica 90“ velika šansa za razvoj domaće privrede

OVA godina je NAJIZAZOVNIJA za VOĆARE! Stručnjak savetuje ŠTA DALJE! VIDEO

Odbranjen manastir Trnava od vodene bujice: Nivo vode u opadanju i već se krenulo sa sanacijom štete FOTO i VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.